aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ18η νίκη για την Porsche στον 24ωρο αγώνα του Le Mans

18η νίκη για την Porsche στον 24ωρο αγώνα του Le Mans

Άλλη μια νίκη για την Porsche στον δυσκολότερο αγώνα ταχύτητας στον κόσμο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για 18η φορά, το πιο βαρύτιμο τρόπαιο ταχύτητας βρίσκει σπίτι στο αρχηγείο της Porsche.

Το 2015 ήταν οι Earl Bamber, Nico Hülkenberg και Nick Tandy που κέρδισαν με την δική τους Porsche 919 Hybrid. Η πρώτη νίκη της Porsche στο Le Mans είχε έρθει στις 14 Ιουνίου του 1970 με την 917 KH Coupé και οδηγούς τους Hans Herrmann και Richard Attwood.

Η μάχη ανάμεσα στην Porsche και την Toyota για τις 24 ώρες του Le Mans είχε πάρει φωτιά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ενώ κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ποια θα ήταν η κατάληξή της. Η Toyota κρατούσε ένα προβάδισμα 30 δευτερολέπτων στον τελευταίο γύρο του αγώνα την στιγμή που ο Nakajima αναγκάστηκε να σταθμεύσει το πρωτότυπό του στην πίστα. Ένα γύρο αργότερα, η Porsche 919 Hybrid με το νούμερο 2 των Romain Dumas, Neel Jani και Marc Lieb περνούσε τη γραμμή του τερματισμού μπροστά από τους 263.000 θεατές για να κερδίσει τον αγώνα.

Η Porsche 919 Hybrid με τον αριθμό 1 (των πρωταθλητών της περσινής χρονιάς, Timo Bernhard, Brendon Hartley και Mark Webber) αναγκάστηκε να περάσει ώρα στα pits για επιδιορθώσεις το βράδυ και να παλέψει στο δεύτερο μισό του αγώνα, καταλήγοντας στην 13η θέση της γενικής αλλά και στην 5η θέση στην κατηγορία του (LMP1). Έτσι, η Porsche έφυγε από τον θρυλικό αγώνα με συνολική συγκομιδή 71 βαθμών στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC).

Ως γνωστόν, ο αγώνας του Le Mans χαρίζει διπλούς βαθμούς από ό,τι οι υπόλοιποι οκτώ αγώνες των έξι ωρών του πρωταθλήματος. Η Porsche προηγείται στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με 127 βαθμούς. Δεύτερη βρίσκεται η Audi (95) και πίσω της η Toyota (79). Στο Πρωτάθλημα Οδηγών, το πλήρωμα των Dumas, Jani και Lieb (της Porsche) έχουν 94 βαθμούς, 39 περισσότερους από το δεύτερο πλήρωμα.

Ο Andreas Seidl, διευθυντής της ομάδας της Porsche, δήλωσε: «Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι πραγματικά νιώθουμε ολόκληρη την ομάδα από την Κολωνία. Το να χάσεις έναν ιστορικό αγώνα στον τελευταίο γύρο είναι κάτι που δεν θα ευχόμουν ούτε στον χειρότερό μου εχθρό. Αυτό είναι όμως το άθλημα, με τα καλά και τα κακά του. Γι’ αυτό το αγαπάμε. Παλέψαμε για να βρισκόμαστε εκεί ώστε να διεκδικήσουμε την νίκη. Πιέσαμε την Toyota σε ολόκληρο τον αγώνα. Η πρωτοπορία άλλαξε πολλά χέρια. Η προετοιμασία μας και η 919 Hybrid απέδωσαν τα μέγιστα. Το να κερδίσουμε το Le Mans αποτελεί το αποκορύφωμα της χρονιάς, καθώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη που μας δίνει πολλούς βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα».

Όσον αφορά στα στατιστικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Porsche παραμένει η πιο πετυχημένη μάρκα στο θεσμό με 18 νίκες έναντι 13 της Audi, 7 της Ferrari και 6 της Bentley. Παράλληλα, η Porsche είναι και η εταιρεία με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες αφού τις χρονιές 1981-1987 κατάφερε να πάρει επτά συνεχόμενες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ