Κάποια παιδιά κρατούν ψηλά την σημαία τις Κύπρου στις Βρυξέλλες (pics)

Είναι πολύ σημαντική αυτή η επιτυχία για τους Κύπριους απόδημους, αφού καταφέραν με αυτό τον τρόπο να διαφημίσουν την πατρίδα μας την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε γραφείο τουρισμού...

Μία κυπριακή ομάδα ονόματι Futsal Cyprus FC η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τον σύνδεσμο Κυπρίων Απόδημων Βελγίου, αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα HEBE League Winter Βελγίου.

Η ομάδα, όταν άρχισε την πορεία της αποτελείτο από 15 ποδοσφαιριστές Κύπριους/ξένους και δύο κοπέλες  ποδοσφαιρίστριες. Η Futsal Cyprus FC αγωνίστηκε στη Γ’ κατηγορία με μεγάλη επιτυχία, αφού κατάφερε να τερματίσει 2η με 10 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες και εξασφάλισε την άνοδό της στη Β’ κατηγορία. Πρωταρχικός στόχος της παροικιακής ομάδας, ήταν να κρατηθεί στην Β’ κατηγορία και τα κατάφερε.

Στη φετινή σεζόν 2016-17, προπονητής είναι ο Πάνικ Αναστασίου, ο οποίος παρακολουθώντας εξ αρχής στενά τις αντίπαλες ομάδες, πίστεψε ότι η Futsal Cyprus FC, μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να ανέβει στην Α’ Κατηγορία. Ο στόχος επιτεύχθηκε και γράφτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα κατάφερε να τερματίσει 1η με 10 νίκες, και τρεις ήττες και με καλύτερη επίθεση (76 γκολ) και τρίτη καλύτερη άμυνα (34 γκολ).

Είναι πολύ σημαντική αυτή η επιτυχία για τους Κύπριους απόδημους, αφού καταφέραν με αυτό τον τρόπο να διαφημίσουν την πατρίδα μας την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε γραφείο τουρισμού.

Χαριτολογώντας, μέσω mail που μας εστάλη από την ομάδα, μας τονίζουν: «Oι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι όλοι επαγγελματίες, αφού πληρώνουν για να αγωνίζονται στην ομάδα και με αυτό τον τρόπο πληρώνονται οι διαιτητές  και τα έξοδα του γηπέδου. Χαρακτηριστικό είναι και το κλίμα στη ομάδα το οποίο είναι οικογενειακό και όλοι μαζί, η διοίκηση,  οι αθλητές, οι Κύπριοι απόδημοι και οι οπαδοί αποτελούν τα δομικά στοιχεία την κυπριακής ομογένειας».

Η ομάδα διεκδικεί και το κύπελλο, αφού  πέρασε στους «16», ενώ την απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή έκανε ο Κύπριος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.

Η ομάδα αποτελείται από του πιο κάτω ποδοσφαιριστές: Γιώργος Οικονομίδης (CY), Achraf Belhaj (MA), Kinza Waheed (PK), Sebbarh Nadia (IS), Dimitrios Philippas (GR), Christos Valiandes (CY), Romain Vanhove (BE), Στάλω Παπαλουκα (CY), Taoufik Mezghouti (MA), Alexandros Anastasiou (CY), Soufiane Koubai (MA), Στέφανος G. (GR), Bolivia Protopapa (CY), Thomas Χ. (BE), Panikos Anastasiou (CY).

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ