aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΥποψηφιότητα Παπαχαραλάμπους

Υποψηφιότητα Παπαχαραλάμπους

Με την παρούσα επιστολή o Aνδρέας Παπαχαραλάμπους επιθυμεί να κοινοποιήσει την απόφασή του, όπως θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στις επικείμενες εκλογές 11.11.2016 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕ.

Αναλυτικά:

“Αγαπητοί φίλοι,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να κοινοποιήσω την απόφασή μου, όπως θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στις επικείμενες εκλογές 11.11.2016 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕ.

Χαίρομαι πραγματικά γιατί επέδειξαν ενδιαφέρον οι φίλοι και γνώριμοι στο χώρο του Αθλητισμού Ντίνος Μιχαηλίδης και Δημήτρης Λεοντής.

Η απόφασή μου συνοψίζει τις απόψεις πολλών φίλων και συνεργατών στον αθλητισμό και βέβαια, τις δικές μου εκτιμήσεις για τις δυνατότητες ουσιαστικής παρέμβασης σε ένα χώρο που, όπως και το σύνολο της κοινωνίας μας, βιώνει σειρά προβλημάτων και δυσκολιών. Επειδή λοιπόν, είτε ως νομικός, είτε ως αθλητικός και κοινωνικός παράγοντας, υπήρξα πάντα άνθρωπος της ευθύνης, θεωρώ πως, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες και δύστροπες εποχές μπορώ να φανώ ωφέλιμος και χρήσιμος, χωρίς καμίαν υποτίμηση των δύο φίλων που διεκδικούν την Προεδρία.

Οι αρχές και αξίες του αθλητισμού, επενδυμένες με το πνεύμα του Ολυμπισμού, πρέπει να αξιοποιηθούν για να διαμορφώσουν μια άλλη εικόνα στον αθλητικό χώρο και ευρύτερα στην κοινωνία μας, στη βάση της διαφάνειας, της καθαρότητας, της αξιοκρατίας, της επάρκειας αξιοπιστίας και της προοπτικής. Αυτή την υγιή προοπτική οφείλουμε στους αθλητές μας, σε όλους τους νέους μας, στον ίδιο τον τόπο μας. Ζητούμενες και ποθούμενες οι μεγάλες αθλητικές διακρίσεις και επιτυχίες. Πρώτιστο ζητούμενο όμως από τον καθένα μας, πρέπει να είναι ο καθαρός αθλητισμός και η Ολυμπιακή παιδεία, όσο κόστος και αν έχει.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί σίγουρα να ανταποκριθεί αποδοτικότερα στο ρόλο και τις ευθύνες της, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας μας, σε απόλυτη και αρμονική συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και βέβαια με τις Ομοσπονδίες μέλη της. Αυτή τη βεβαιότητα βασίζω στη γνώση και την εμπειρία μου ως πρόεδρος του ΚΟΑ (2000-2003), αλλά και στη διαχρονική συμμετοχή μου, με διάφορες ιδιότητες, σε αθλήματα και ομοσπονδίες. Είναι άλλωστε αυτές οι γνώσεις και εμπειρίες, σε συνάρτηση με το σύνολο της διαδρομής μου στην κυπριακή κοινωνία, τα εχέγγυα που προτάσσω για την υποψηφιότητά μου.

Με αυτή τη ευκαιρία, θέλω να τονίσω πως και αυτές οι εκλογές θα πάρουν τέλος. Η ιδέα του Ολυμπισμού δεν έχει τέλος. Στον Αθλητισμό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι  γιατί δεν το επιτρέπει  το βάλσαμο που λέγεται αθλητισμός.

Ο Αθλητισμός μορφώνει την κοινωνία και την προβληματίζει, αρνείται να την κάνει προβληματική.

Εύχομαι το καλύτερο σ’ αυτούς που θα αναλάβουν την διοίκηση της  ΚΟΕ ανεξάρτητα  αν τύχω της ψήφος τους ή όχι.

Ευχαριστώ,

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ