«Θα οδηγηθούμε δυστυχώς σε κλείσιμο»

Κραυγή απόγνωσης από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. «Mε μειωμένες κρατικές χορηγίες κατά 73%»

Φωνές απογοήτευσης και διαμαρτυρίας ακούστηκαν στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αρίστων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ομίλου Νίκος Χαραλαμπίδης, έκανε αναφορά στις μειωμένες κρατικές χορηγίες, οι οποίες όπως είπε, θα οδηγήσουν σε μαρασμό όλα τα τμήματα που διατηρεί ο όμιλος.

«Mε μειωμένες κρατικές χορηγίες κατά 73% από το 2016 και με τις ιδιωτικές βοήθειες στήριξης να είναι σπάνιο είδος, και παρά την συνετή οικονομική πολιτική που ακολουθούμε εδώ και κάποια χρόνια, θα οδηγηθούμε δυστυχώς σε κλείσιμο με δραματικές συνέπειες αφού θα φθάσουμε στο σημείο αυτά τα 800 (και άλλες τόσες χιλιάδες ) παιδιά να οδηγηθούν εκτός αθλητισμού, και με μεγάλες πιθανότητες, σε επικίνδυνους και σκοτεινούς δρόμους, σε μια περίοδο που ο κοινωνικός ιστός δέχεται απανωτές επιθέσεις», ανέφερε ο Νίκος Χαραλαμπίδης.

Τονίζοντας ακολούθως την ανησυχία όλων, μετά την έξωση των τμημάτων κωπηλασίας και κανό καγιάκ, από τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις στο Φράγμα Γερμασόγειας χωρίς να έχει δοθεί ή να υπάρχει άμεση εναλλακτική λύση.

«Κρούομε το κώδωνα του κινδύνου», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Ν.Ο.Λεμεσού, «για να αποφασιστεί άμεσα από όλους μας, και κυρίως από την πολιτεία, πού θέλουμε να πάμε και ποιο είναι το όραμα μας για τα παιδιά που επέλεξαν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Εμείς λέμε πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους απογοητεύσει ή ακόμα χειρότερα να τους το στερήσει».

Στην εκδήλωση των Αρίστων, το Βραβείο Ήθους «Αιμίλιος Ιωάννου» δόθηκε στον αθλητή του παρακανό Ανδρέα Ποταμίτη, τιμώντας έτσι το ήθος και τον χαρακτήρα που υπέδειξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς και όλα τα χρόνια που ανήκει στις τάξεις του ομίλου.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ