aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΤα Λεύκαρα έφεραν αλλαγές στο Cyprus Sunshine Cup

Τα Λεύκαρα έφεραν αλλαγές στο Cyprus Sunshine Cup

Ανατροπές στην κατάταξη έφερε η συναρπαστική διαδρομή των Λευκάρων μήκους 52.2χλμ, τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία κατηγορία. Στους άνδρες πρώτος έκοψε το νήμα ο Γάλλος Jordan Sarrou για να πάρει την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου από τον Jaroslav Kulhavy, που είχε κερδίσει την εναρκτήρια διαδρομή της Πέμπτης (23/2).

Δεύτερος στη δεύτερη διαδρομή ήταν ο Bartlomej Wawak από την Πολωνία και τρίτος ο Sebastian Carstensen Fini (Δανία). Στην 24η θέση, από 62 διαγωνιζόμενους, είναι ο Ανδρέας Μιλτιάδης. Καλό αγώνα κάνει ο Δημήτρης Αντωνιάδης από την Ελλάδα καθώς είναι 15ος.

Όμως ο Kulhavy (αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο), που είχε σκασμένο ελαστικό χάνοντας δυόμισι λεπτά, είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη, 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο. Τις δύο επόμενες μέρες η μάχη αναμένεται μεγάλη με έπαθλο τη νίκη στα «Αυξέντεια», το πρώτο, μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος του Cyprus Sunshine Cup που έχει αξιολογηθεί ως Hors Classe (τοπ κατηγορία) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Bikin Events Cyprus και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες για τη Βελγίδα Githa Michiels καθώς πήρε την κίτρινη φανέλα κερδίζοντας τη διαδρομή της δεύτερης ημέρας, μπροστά από δύο θρύλους του Mountain Bike. Την κάτοχο τριών Ολυμπιακών μεταλλίων Sabine Spitz και τη Χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Gunn-Rita Dahle-Flesjaa (Νορβηγία).

Ο αγώνας των γυναικών είχε εξέλιξη παρόμοια με των ανδρών, καθώς μπορεί να προηγείτο η Yana Belomoina, όμως ένα τρύπιο ελαστικό την έριξε πίσω με αποτέλεσμα μια εξάδα να οδηγήσει την κούρσα. Στην τελευταία ανηφόρα η Michiels είχε αστείρευτες δυνάμεις και τερμάτισε πρώτη, επωφελούμενη από το κτύπημα της Barbara Benko σε τοίχο.

Στη γενική κατάταξη η Michiels είναι 24’’ μπροστά από τη Benko και 28’’ από την Spitz. Τέταρτη έπεσε η νικήτρια της πρώτης διαδρομής Anne Terpstra.Στην 23η θέση της 2ης διαδρομής ήταν η Άντρη Χριστοφόρου που βρίσκεται στην 25η θέση της γενικής. Είναι η μοναδική Κύπρια στην Elite κατηγορία.

«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη μου, όμως ο αγώνας θα κριθεί την Κυριακή (26/2)» είπε ο Γάλλος Jordan Sarrou ενώ ο Kulhavy σημείωσε πως «όταν έπαθα λάστιχο πίστεψα ότι ο αγώνας μου είχε τελειώσει, όμως ευτυχώς το σημείο εξυπηρέτησης ήταν πιο κοντά σε σχέση με πέρσι. Μετά έτρεχα σαν τρελός». Η Michiels είπε πως «δεν περίμενα καθόλου τη νίκη αφού δεν αισθανόμουν καλά στο ξεκίνημα της κούρσας».

Τη δεύτερη μέρα η κυπριακή φύση έδειξε τα… δόντια της καθώς δεν έλειψαν έξοδοι, πτώσεις, ζημιές και αρκετά σκασμένα ελαστικά.

Το πρόγραμμα της συνέχειας

Η δράση μεταφέρεται το Σάββατο (25/2) στο Λυθροδόντα που είναι σημείο εκκίνησης και τερματισμού της τρίτης διαδρομής, η οποία με μήκος 62.2χλμ είναι η μεγαλύτερη του αγώνα. Η αυλαία για τα «Αυξέντεια» θα πέσει την Κυριακή (26/2) στον Μαχαιρά, ανήμερα του μνημόσυνου του Γρηγόρη Αυξεντίου. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 5 Μαρτίου με τη διαδρομή της αρχαίας Αμαθούντας.

Με τη στήριξη του ΚΟΤ

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο ΚΟΤ ενώ χορηγούν επίσης η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρίζουν οι φίρμες IDEAL, Shimano, Ballan, το Bolse Vita fruit & juice bar, η Bikin Adventures Cyprus, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, η Emergency Rescue Unit Cyprus, o Δήμος Λευκάρων και τα Κοινοτικά Συμβούλια Λυθροδόντα, Κάτω Λευκάρων, Σκαρίνου και Αγίου Τύχωνα. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ. H διοργάνωση τελεί υπό τη αιγίδα του ΚΟΑ.

Πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup ενώ στιγμιότυπα ανεβαίνουν στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Cyprus Sunshine Cup #1 Afxentia

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου
12:00 Λεύκαρα – Σκαρίνου (14.6χλμ)
(XCT 1 Ατομική Χρονομέτρηση)

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου
11:00 Λεύκαρα – Λεύκαρα (52,2χλμ)
XCP (Point to Point)

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου
11:00 Λυθροδόντας – Λυθροδόντας (62,2χλμ)
XCP (Point to Point)

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου
09:30 Μάντρα του Καμπιού (5,9χλμ)
XCO (Cross Country Olympic format)

Cyprus Sunshine Cup #2 Amathus

Κυριακή, 5 Μαρτίου
09:15   Αρχαία Αμαθούντα (5,5χλμ)
XCO (Cross Country Olympic format)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ