Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου σε τακτική συνεδρία κατά την οποία έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες της ΚΟΕ τον τελευταίο μήνα, τόσο σε ότι αφορά στην συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ρίο, όσο και για τις επαφές που έγιναν στην Κύπρο με θεσμικούς φορείς, και στη συνέχεια λήφθηκαν αποφάσεις για τη μελλοντική δράση του οργανισμού.

Στη συνεδρία έγινε εκτενής αποτίμηση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξεφράσθη η ευαρέσκεια του Εκτελεστικού Συμβουλίου για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας και το έργο που επιτέλεσε η αρχηγός αποστολής Όλγα Πιπερίδου και το Διοικητικό προσωπικό στο Ρίο. Αποφασίστηκε επίσης να διαβιβαστούν τα συγχαρητήρια προς το Γραφείο Τύπου και την δημοσιογραφική ομάδα που διαπιστεύθηκε στο Ρίο (Λειτουργός Τύπου, Απεσταλμένος ΕΑΚ, Φωτογράφος, και αποστολή ΡΙΚ) για την προβολή που έτυχε η παρουσία της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνά Νικολάου με τους οποίους συζήτησε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων και σχετίζονται με την ΚΟΕ, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που υπάρχουν το 2017, σημαντικότερη εκ των οποίων κρίνεται η συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Ταραγόνα, όπως επίσης οι ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο, οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων στις Μπαχάμες, το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Γκιόρ, και το Χειμερινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στο Ερζορούμ.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τις Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους των Διεθνών Οργανισμών στους οποίους είναι μέλος η ΚΟΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινοπολιτειακών Αγώνων (CGF), στο Έντμοντον του Καναδά από 5-7 Οκτωβρίου, η 45η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο Μινσκ από 21-22 Οκτωβρίου, και η 21η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) στην Ντόχα από 15-16 Νοεμβρίου.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως οι φετινοί εορτασμοί της Ολυμπιακής Ημέρας πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στους υπαίθριους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου, με τη συμμετοχή των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Αποφάσισε επίσης όπως προτείνει την Χρυσταλλένη Τρικωμίτη  ως εκπρόσωπο των αθλητών στην Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων.

Η Τρικωμίτη πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται αφού μεταξύ άλλων είναι η κορυφαία Κύπρια αθλητρια από πλευράς διακρίσεων στους αγώνες αυτούς, και έχει ολοκληρώσει τις Νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.  Αποφάσισε επίσης να προτείνει ως υποψήφιο για το ετήσιο βραβείο «Piotr Nourowski», τον αθλητή της Γυμναστικής Μάριο Γεωργίου.

Ύστερα από την επίσκεψη της Κυπριακής αποστολής στα γραφεία της Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ στο Ολυμπιακό Χωριό, η ΚΟΕ θα προχωρήσει στην υλοποίηση και των υπολοίπων αποφάσεων που λήφθηκαν για συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο με δράσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα στο αθλητικό επίπεδο, που αφορούν τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκατεστημένοι στους χώρους υποδοχής στη χώρα μας. Η ΚΟΕ θα στηρίξει επίσης την πρωτοβουλία του Οργανισμού «Peace and Sport» για διεξαγωγή στην Κύπρο αγώνων Τζούντο με τη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Η ΚΟΕ αρχίζει την προσπάθεια θεσμικής κατοχύρωσης και εφαρμογής του θεσμού της Φιλάθλου Ιδιότητας στην Κύπρο όπως ισχύει σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο, κάτι που αποτελεί ευθύνη της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και την προώθηση εφαρμογής ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας στην Κύπρο, με προκαταρκτικές συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Τέλος, η ΚΟΕ στο πλαίσιο της στήριξης των αθλητών, εκφράζει την ανάγκη όπως υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο που θα εξασφαλίζει την επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως επίσης και τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των αθλητών αυτών. Η επόμενη συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου ορίστηκε για την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του Τιμούρ στους πάγκους

Η ελληνική ιστοσελίδα marca-sl. gr κάνει αναφορά στο προπονητικό μέλλον του Τιμούρ Κετσπάγια, το οποίο συνδέει άμεσα με μίας...

ΑΕΚ για… ψυχοφάρμακα!

Με το συναίσθημα του να μην ξέρουν αν πρέπει να χαρούν ή να στενοχωρηθούν άφησε για μια ακόμη φορά...

Φυλάκιση στον Ρομπίνιο για σεξουαλική επίθεση!

Πίσω από τα σίδερα θα κληθεί να περάσει τα επόμενα εννέα χρόνια της ζωής του ο Ρομπίνιο. Αυτό αποφάσισε...

Μουντιάλ: «Βόμβα» με πιθανό αποκλεισμό του Περού!

Η εθνική ομάδα από τη Λατινική Αμερική ήταν αυτή που πήρε τελευταία χρονικά το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο...

Στάθης Αλωνεύτης εναντίον όλων…

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ Όπως και στο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», έτσι και σε αυτό που έγινε στο ΓΣΠ,...

«Όχι» ΑΠΟΕΛ σε Ντονιζέτε και Ριμπέιρο

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ Μετά τη συμφωνία του ΑΠΟΕΛ με τη Σάντος για την έναρξη συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, σταματημό...

Ο Δώνης δεν θα κατέβει από το «τρένο»!

Ένα όμορφο ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Το10.gr» και από τον συνάδελφο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, ο οποίος αναλύει την παρουσία του...

Θυμάστε την Εμμανουέλα; Δείτε πως είναι σήμερα!

Τη βάλαμε στην καρδιά μας από την στιγμή που πάτησε το πόδι της στο «Γεντί Κουλέ» για τους «ασπρόμαυρους»....