Συγκίνηση στα εγκαίνια


Συγκινητική, όπως και ιδιαίτερα επιτυχής από πλευράς οργάνωσης και προσέλευσης, ήταν η εκδήλωση των εγκαινίων της αίθουσας του Γυμνασίου Ακροπόλεως με το όνομα «Νεάπολη Επιστροφή», την περασμένη Παρασκευή.

Υπό συνεχή χειροκροτήματα παρέλασαν πρώτα οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως, με το λάβαρο του σωματείου μπροστά και στη συνέχεια με πινακίδες που έφεραν τις ονομασίες της εκκλησίας, των σχολείων, της πλατείας, καθώς και άλλων κτηρίων και οδών της κατεχόμενης Νεάπολης, μαζί με δεκάδες σημαίες του σωματείου.

Ακολούθησε αγιασμός από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, καλωσόρισμα από τη διευθύντρια του σχολείου Αθηνά Κλεάνθους και ομιλίες από τον πρόεδρο της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας Γιάννη Οικονομίδη, τον πρόεδρο της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως Άντρο Μιχαηλίδη, την πρόεδρο του ΚΟΑ δρα Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα και τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού δρα Κώστα Καδή.

Ο τελευταίος, επέδωσε τιμητική πλακέτα του σωματείου στον επίτιμο πρόεδρό του Ουράνιο Ιωαννίδη, νυν πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής,  για τη συμβολή του στην ανέγερση της αίθουσας με στόχο την ικανοποίηση και των αναγκών της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως έμπνευση τις ρίζες, την ιστορία και την καταγωγή μας. Τα επιλεγμένα για την περίπτωση τραγούδια από το μουσικό σύνολο του Γυμνασίου Ακροπόλεως, οι κυπριακοί και νησιωτικοί ελληνικοί χοροί από την ομάδα χορού του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών και στο τέλος, ως αποκορύφωμα, οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα της ΕΛΔΥΚ, ενθουσίασαν ιδιαίτερα το κοινό. Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας των εγκαινίων και το καθιερωμένοι κόψιμο της κορδέλας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ