aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτο Παγκόσμιο U18 στη Ρουμανία το κυπριακό σάμπο

Στο Παγκόσμιο U18 στη Ρουμανία το κυπριακό σάμπο

Σημαντικές θετικές εξελίξεις για το κυπριακό σάμπο προέκυψαν από το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σάμπο, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U18 που έλαβε χώρα το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου στο Πλοέστι της Ρουμανίας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κατέληξε στο καλεντάρι μέχρι το 2020 και ανάμεσα σε άλλα πρότεινε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο (ΚΟΣΑ) όπως διοργανώσει στο νησί μας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική πρόταση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που αποτελεί προϊόν των καλών σχέσεων που έχει κτίσει ο πρόεδρος της ΚΟΣΑ, Μάριος Ανδρέου, μέσα από τις συνεργασίες του με φορείς του σπορ από άλλες χώρες, την παρουσία του στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέσω της επιτυχημένης διοργάνωσης διεθνών αγώνων στην Κύπρο.sambo-world-u18iiΘυμίζουμε πως η ΚΟΣΑ θα διοργανώσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο το Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο U18. Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συζητήθηκαν επίσης τρόποι ανάπτυξης του αθλήματος του σάμπο στην ήπειρο.

Στο αγωνιστικό μέρος, η Κύπρος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 της Ρουμανίας με μία αθλήτρια. Η Σοφία Ασβεστά έλαβε μέρος στην κατηγορία 52 κιλών, με απολογισμό δύο ήττες.

Αφού πέρασε απευθείας στο δεύτερο  γύρο, εκεί έχασε από την Ρωσίδα Τατιάνα Σουγιάνοβα με σκορ 3-0, ενώ ακολούθως -με τη Ρωσίδα να φτάνει στον τελικό- έπαιξε στο ρεπεσάζ, όπου έχασε από την Νίνο Μγκελάντζε από τη Γεωργία με 3-0. Έτσι πήρε την 7η θέση στην κατηγορία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ