aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτις 19 Μαρτίου ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ του 2017

Στις 19 Μαρτίου ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ του 2017

Η προετοιμασία για τον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ του 2017 έχει ήδη ξεκινήσει καθώς η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου θα διεξαχθεί την Κυριακή, 19 Μαρτίου του ερχόμενου έτους, με επίκεντρο και πάλι τον Μόλο της Λεμεσού. Σε σχέση με φέτος, η ημερομηνία του αγώνα μεταφέρεται τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Έτσι, λιγότερο από δέκα μήνες πριν τη διοργάνωση του 2017, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους ατομικούς δρόμους, κερδίζοντας έκπτωση 40% επί του αντίτιμου συμμετοχής – η έκπτωση για σωματεία δρομέων φτάνει το 50%. Και το 2017 θα υπάρχουν έξι διαφορετικές διαδρομές: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Δρόμος Ενέργειας 10χλμ, Εταιρικός Δρόμος 5χλμ, Ατομικός Δρόμος 5χλμ και Παιδικός/ Μαθητικός Δρόμος 1χλμ.

«Με μεγάλο ενθουσιασμό ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ του 2017 και ήδη δεχόμαστε εγγραφές. Πρόκειται για την ενδέκατη διοργάνωση στην οποία φιλοδοξούμε να υποδεχτούμε δρομείς από όλα τα μέρη της γης», δηλώνει ο Race Director Βασίλης Βάβαλος και προσθέτει: «έχουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον, πολύ όμορφη και επίπεδη διαδρομή, μαγευτικό τοπίο και εξαιρετικές καιρικές συνθήκες: όλα αυτά κάνουν τη Λεμεσό έναν ελκυστικό προορισμό για τους δρομείς και τις οικογένειές του».

Συνεχίζοντας ο κ. Βάβαλος εξηγεί πως ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ «είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τους Κύπριους που προσελκύει τόσο δρομείς όσο και άτομα που έρχονται για να τους υποστηρίξουν, μετέχοντας σε μια μεγάλη γιορτή». Κλείνοντας, λέει ότι «οι εγγραφές για το 2017 έχουν ήδη ανοίξει και προτρέπουμε τους αθλητές να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό συντομότερα θέση στη γραμμή εκκίνησης».

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ 2016 κέρδισε ο Πολωνός Τόμας Κλις με χρόνο 2 ώρες, 41 λεπτά και 47 δεύτερα ενώ σε 3:12.40 τερμάτισε η συμπατριώτισσά του Σίλβια Μποντάρα, κερδίζοντας στην κατηγορία των γυναικών. Ο αγώνας του 2016 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από πλευράς συμμετοχής αφού προσέλκυσε 13.000 δρομείς, ενώ 500 εθελοντές δούλεψαν ακατάπαυστα ώστε να έρθει σε πέρας ένας τόσο μεγάλος αγώνας. Φορείς τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Γνωστός για τη γρήγορη, επίπεδη διαδρομή του, ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ κινείται παράλληλα με το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, σε δρόμους πλήρως αποκλεισμένους για την τροχαία κίνηση. Για τους λόγους αυτούς ο αγώνας είναι ιδανικός τόσο για αρχάριους όσο και για δρομείς που θέλουν να πετύχουν ένα ατομικό ρεκόρ. Πρόκειται για διοργάνωση εγκεκριμένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), η οποία πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και προσέλκυσε φέτος πάνω από 1.500 δρομείς από το εξωτερικό, πολλοί  εκ των οποίων φτάνουν στο νησί μας οικογενειακώς.

Έκπτωση 40%

Το αντίτιμο συμμετοχής στον Μαραθώνιο είναι 60 ευρώ, στον Ημιμαραθώνιο 45 και στους δρόμους 10χλμ και 5χλμ έχει καθοριστεί στα 30 ευρώ, ωστόσο, όσοι εγγραφούν έως και 30 Νοεμβρίου 2016 παίρνουν έκπτωση ύψους 40%, έτσι το κόστος διαμορφώνεται σε 36, 27 και 18 ευρώ, αντίστοιχα. Για τα σωματεία δρομέων η τιμή είναι μειωμένη κατά 50% έως και τον Φεβρουάριο του 2017.

Πληροφορίες και εγγραφές στο www.limassolmarathon.com. Για αποκλειστικό περιεχόμενο από τον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, ακολουθείστε τα προφίλ της διοργάνωσης σε Facebook, Twitter και Instagram.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ