aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Πάνοπλη η Κύπρος στην Ιταλία

Σκοποβολή: Πάνοπλη η Κύπρος στην Ιταλία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Η κορυφαία πανευρωπαϊκή σκοπευτική διοργάνωση της χρονιάς, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής, ανοίγει σήμερα τις «πύλες» της στη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Λονάτο και η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με τις «επίλεκτες μονάδες» της (14 σκοπευτές και 4 σκοπεύτριες), στα τρία ολυμπιακά αγωνίσματα κυνηγετικού όπλου (σκητ, τραπ και διπλό τραπ).

Η ΣΚΟΚ θα εκπροσωπηθεί στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες με πλήρεις ομάδες ανδρών, γυναικών και εφήβων στο σκητ, ανδρών και εφήβων στο τραπ, ενώ στο τραπ γυναικών θα πάρει μέρος η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου και στο διπλό τραπ οι διεθνείς μας Στέφανος Θεοδότου και Τζιοβάνης Σαββίδης.

Στο αγώνισμα του τραπ, με το οποίο ανοίγει σήμερα η αυλαία των αγώνων με την επίσημη προπόνηση, την εθνική μας ομάδα των ανδρών θα στελεχώσουν οι διεθνείς μας Παύλος Κουτσόφτας, Άδωνης Μυλωνάς και Γιάννης Αηλιώτης, ενώ οι νεαροί Πέτρος Αναστασίου, Ευτύχιος Σωτηρίου και Μιχάλης Ηλία θα αγωνιστούν με την εθνική ομάδα των εφήβων.

Στο σκητ, οι πρωταθλητές μας Ανδρέας Χάσικος, Γιώργος Αχιλλέως και Αντώνης Ανδρέου θα αποτελέσουν την εθνική ανδρών, οι νεαροί Νικόλας Βασιλείου, Σωτήρης Αντωνίου και Στέφανος Νικολαΐδης την εθνική εφήβων, και οι σκοπεύτριες μας Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου της εθνική σκητ γυναικών.

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος, η ΣΚΟΚ θα δώσει δυναμικά το παρών της και στο οργανωτικό μέρος, αφού το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ESC, έχει ορίσει τον τεχνικό σύμβουλο της ΣΚΟΚ Πέτρο Κυρίτση ως τεχνικό επιθεωρητή της όλης διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των διοργανωτών, σήμερα το πρωί οι αθλητές και αθλήτριες του τραπ θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία, με την επίσημη προπόνηση να εξοικειωθούν με τις συνθήκες του αγώνα, ενώ το απόγευμα θα γίνει και η επίσημη τελετή έναρξης της διοργάνωσης. Το αγωνιστικό μέρος αρχίζει από μεθαύριο και θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ