aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Πάμε γι’ άλλα… στους Πανευρωπαϊκούς!

Σκοποβολή: Πάμε γι’ άλλα… στους Πανευρωπαϊκούς!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Η εντυπωσιακή παρουσία των κοριτσιών μας του σκητ στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και η κατάκτηση δυο μεταλλίων (χρυσού και αργυρού) από την εθνική ομάδα και την Κωνσταντία Νικολάου, άνοιξε την… όρεξη και των υπολοίπων της κυπριακής αποστολής αφού τόσο οι έφηβοι όσο και οι άνδρες διεθνείς μας βρίσκονται σε τροχιά διάκρισης ατομικά και ομαδικά.

Στους άνδρες, μετά την συμπλήρωση των πρώτων 75 δίσκων, οι αθλητές μας βρίσκονται σε απόσταση βολής από τη συμμετοχή τους στον ημιτελικό. Ο Ανδρέας Χάσικος πέτυχε 73/75, ο Γιώργος Αχιλλέως 71/75 και ο Αντώνης Ανδρέου 70/75. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών, με 214/225 έχει απομακρυνθεί κάπως από την κορυφή, όμως τίποτα δεν έχει χαθεί αφού υπάρχουν ακόμα 150 δίσκοι σε εκκρεμότητα. Προηγείται η ομάδα της Ιταλίας με 224/225 και ακολουθούν με 220/225 οι ομάδες της Γερμανίας και της Τσεχίας.

Πολύ καλύτερα πάνε οι έφηβοί μας τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Οι Σωτήρης Αντωνίου και Νικόλας Βασιλείου με 72/75 βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή, ενώ και ο Στέφανος Νικολαΐδης με 70/75 διατηρεί τις δικές του ελπίδες για διάκριση, αφού εκκρεμούν ακόμα 50 δίσκοι. Η εθνική μας ομάδα των εφήβων με 214/225, ακολουθεί την προπορευόμενη Τσεχία (216/225) ενώ βρίσκεται ένα δίσκο πάνω από τη Δανία (213/2250 και δυο πάνω από τη Φιλανδία (212/225).

Διπλό τραπ και μικτό σκητ σήμερα

Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες συνεχίζονται και λήγουν σήμερα με τη διεξαγωγή του διπλού τραπ ανδρών και εφήβων και τον μικτό αγώνα σκητ. Στο διπλό τραπ θα εκπροσωπήσουν τη ΣΚΟΚ, οι διεθνείς μας Στέφανος Θεοδότου και Τζιοβάνης Σαββίδης, ενώ στο μικτό σκητ (άνδρας και γυναίκα) θα αγωνιστούν με τα κυπριακά χρώματα ο έφηβος Νικόλας Βασιλείου και η πρωταθλήτριά μας Άντρη Ελευθερίου.

Ο θρίαμβος των κοριτσιών του σκητ

Η διπλή επιτυχία της Κύπρου στο σκητ γυναικών, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ιστορία της γυναικείας κυπριακής σκοποβολής. Τόσο το χρυσό στην ομαδική κατάταξη, όσο και το αργυρό της Κωνσταντίας Νικολάου στην ατομική, έγραψαν τη δική τους ιστορία… Η άνετη επικράτηση της εθνικής μας ομάδας (209/225) πάνω σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, Ιταλία (205/225), Σλοβακία (204/225), Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Γαλλία κλπ, μόνο ως άθλος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Άθλος, ίσως και μεγαλύτερος από την επιτυχία της εθνικής ομάδας, αποτελεί και το αργυρό μετάλλιο της νεαρής Κωνσταντίας Νικολάου στην ομαδική κατάταξη, η οποία στην πρώτη της παρουσία σε τελικό διεθνούς διοργάνωσης, μπορεί να έχασε το χρυσό από την κορυφαία αυτή τη στιγμή και «μπαρουτοκαπνισμένη» Χιάρα Καϊνέρο, όμως όρθωσε το ανάστημά της, πάλεψε παλληκαρήσια και κέρδισε μεγάλες σκοπεύτριες με πανευρωπαϊκές, παγκόσμιες και ολυμπιακές περγαμηνές όπως η Σλοβάκα Ντάγκα Μπαρτέκοβα, η Βρετανίδα Έλενα Έλλεν, η Ρωσίδα Κονοβάλοβα και τόσες άλλες που δεν κατάφεραν να περάσουν στον ημιτελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ