Σκοποβολή-«Κύπελλο Πάφου»: Νίκη μετά από δυο χρόνια


Μετά από δυο χρόνια «ανομβρίας», ο πρωταθλητής της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού Φειδίας Σαββίδης κέρδισε τον αγώνα τραπ για το «Κύπελλο Πάφου». Συγκεκριμένα, ο διεθνής σκοπευτής, πέτυχε την τελευταία του νίκη στο πρωτάθλημα, στον αγώνα τραπ για το «Κύπελλο Παραλιμνίου» στις 3 και 4 Μαΐου του 2014.

Ο αγώνας για το «Κύπελλο Πάφου» ήταν ο τέταρτος του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ κι έγινε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου Λάρνακας, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Με την ολοκλήρωση του προκριματικού αγώνα των 125 δίσκων, οι Παύλος Κουτσόφτας (ΣΚΟΛΕΥ) και Νιχάτ Ακτερζί (ΣΚΟΑΜ), πέρασαν επικεφαλής στον ημιτελικό με 119 επιτυχίες, ενώ οι Βλάντισλαβ Καζαντάεφ (ΣΚΟΛΑΡ) και Αχμέτ Ρατίπ (ΣΚΟΑΜ) ακολούθησαν με 118/125 και 117/125 αντίστοιχα.

Την εξάδα συμπλήρωσαν οι αθλητές της ΣΚΟΛΕΜ Πάνος Χρίστου και Φειδίας Σαββίδης με 116/125, οι οποίοι στον αγώνα «σιουτ οφ» που προηγήθηκε, άφησαν εκτός ημιτελικού τον Γιάννη Αηλιώτη της ΣΚΟΕΠΑ.

Από τη δοκιμασία των 15 «μονοντουφεκιών» του ημιτελικού, ο Νιχάτ Ακτερζί πέρασε κατ’ ευθείαν στο μεγάλο τελικό με 14/15, ενώ οι Φειδίας Σαββίδης και Παύλος Κουτσόφτας με 13/15 οδηγήθηκαν σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» για μια θέση στο μεγάλο τελικό. Πιο εύστοχος ο Φειδίας (1/1) έστειλε τον αντίπαλό του, που ήταν άστοχος στην πρώτη βολή, στον μικρό τελικό.

Εκεί όπου ο Παύλος Κουτσόφτας συνάντησε τον Αχμέτ Ρατίπ, τον οποίο κέρδισε με 13/15 έναντι 9/15 και εξασφάλισε στο χάλκινο μετάλλιο. Ο μεγάλος τελικός ήταν αρκετά συναρπαστικός για τους θεατές, μέχρι το τέλος όπου ο Φειδίας με μια μόνο απώλεια (14/15) κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και τον αγώνα, ενώ ο Νιχάτ με 12/15 περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και στο αργυρό μετάλλιο.

Με το 119/125 που πέτυχε ο Νιχάτ, εξασφάλισε και την πρώτη θέση στην κατάταξη της Β’ κατηγορίας του τραπ, ενώ στους έφηβους κέρδισε ο Πέτρος Αναστασίου του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας με 112/125 και στους βετεράνους ο Θεόδωρος Παναγή της ΣΚΟΑΜ με 105/125.

Στο τραπ γυναικών, κέρδισε η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου της ΣΚΟΛΕΥ με 69/75, η οποία μετά τον αγώνα αναχώρησε μαζί με τον Άδωνη Μυλωνά και τον προπονητή του τραπ Κώστα Παύλου για το Μπακού, όπου θα συμμετάσχουν στον τελευταίο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής της ISSF.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ