aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΡεκόρ συμμετοχών

Ρεκόρ συμμετοχών

Σπάει τα ρεκόρ συμμετοχής το φετινό UCI Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen. Ο διεθνής αγώνας, μέρος του πρωταθλήματος UCI Gran Fondo World Series, διεξάγεται στην Πάφο μεταξύ 23-25 Μαρτίου και θα προσελκύσει εκατοντάδες ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες ποδηλάτες από την Κύπρο και άλλες 28 χώρες, από όλες τις ηπείρους. Από τον Καναδά έως τη Ν. Αφρική, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, ενώ δεκάδες προέρχονται από Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία.

Ανάμεσα τους η Κύπρια Άντρη Χριστοφόρου, που έχει κερδίσει τέσσερις φορές τον αγώνα, αλλά και η Ρωσίδα Olga Zabelinskaya, κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων. Περισσότεροι από 450 ποδηλάτες έχουν δηλώσει συμμετοχή για να ζήσουν την απόλυτη ποδηλατική εμπειρία για ένα τριήμερο και παράλληλα για να διεκδικήσουν μία θέση στο παγκόσμιο κύπελλο UCI Gran Fondo World Championship, το οποίο θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Το 25% των ποδηλατών σε κάθε ηλικιακή κατηγορία κάθε γκρουπ (Experts, Sportive) εξασφαλίζει το εισιτήριο για το Βαρέζε, το οποίο όμως δεν διεκδικούν ποδηλάτες που έχουν βαθμούς στην κατάταξη της UCI, όπως η Άντρη Χριστοφόρου, η Zabelinskaya και ο Ανδρέας Μιλτιάδης, καθώς θεωρούνται επαγγελματίες.

Ο αγώνας UCI Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen είναι η μετεξέλιξη του Volkswagen Cyprus Cycling που διεξάγεται από το 2012. Από την περσινή χρονιά ο αγώνας αναβαθμίστηκε από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας και εντάχθηκε στους αγώνες UCI Gran Fondo World Series. Πρόκειται για το σημαντικότερο αγώνα ποδηλασίας δρόμου που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο και θα είναι ο πρώτος αγώνας της σειράς που διεξάγεται για το 2018. Το UCI Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen διοργανώνεται από την Bikin Cyprus Events με μεγάλο χορηγό τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμό ενώ τελείται την αιγίδα του Δήμου Πάφου.

Πολλοί ποδηλάτες στην Πάφο

H πόλη της Πάφου θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλατικής κοινότητας για το τριήμερο 23-25 Μαρτίου, αφού στον αγώνα θα συμμετέχουν πάνω από 450 ποδηλάτες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Τόσο η Χριστοφόρου όσο και η Ολυμπιονίκης Zabelinskaya, η οποία διαμένει και προπονείται στην Κύπρο, λαμβάνουν μέρος με την επαγγελματική τους  ομάδα, την Cogeas-Mettler Pro Cycling Team.

Οι 450 και πλέoν ποδηλάτες οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο UCI Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen, προέρχονται από όλες τις Ηπείρους του πλανήτη. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το πόσο σημαντικοί είναι για την Κύπρο τέτοιου είδους διεθνείς αγώνες, όπως επίσης και ότι η Κύπρος έχει μετατραπεί σε έναν ποδηλατικό παράδεισο λόγο των υπέροχων διαδρομών της, αλλά και του εξαιρετικού καιρού. Μετά τους Κύπριους, οι περισσότεροι συμμετέχοντες προέρχονται από τη Ρωσία και μετά από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπροσώπους θα έχουν επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία και Νότιος Αφρική.

Ο αγώνας

Η επίσημη έναρξη του UCI Cyprus Gran Fondo 2018 Powered by Volkswagen θα λάβει χώρα το πρωί της Παρασκευής (23/3) μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο στο Λιμανάκι της Πάφου. Από εκεί η κατηγορία Expert, η οποία απευθύνεται σε προχωρημένους ποδηλάτες, θα διανύσει μία απόσταση 28.6χλμ με ατομική χρονομέτρηση. Ενώ η κατηγορία Sportive θα διανύσει 95.5χλμ. Στη δεύτερη μέρα του αγώνα, όλοι οι ποδηλάτες θα διανύσουν 88.9χλμ, ξεκινώντας και καταλήγοντας στα Κούκλια. Η τελευταία μέρα περιλαμβάνει 63χλμ και ανάβαση 1100μ, με τους ποδηλάτες να διανύουν διαδρομές από Πέγεια, Κάθηκα, Κρίτου Τέρρα, Στρουμπί για να καταλήγουν στην Τσάδα. Οι απονομές θα γίνουν μπροστά από το Κάστρο στο Λιμανάκι της πόλης.

Πληροφορίες για τον αγώνα στο www.activatecyprus.com και στη σελίδα www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ