aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠρώτος σκέλος του Cyprus Sunshine Cup

Πρώτος σκέλος του Cyprus Sunshine Cup

Στον αστερισμό της Anna van der Breggen κινήθηκαν τα 22α «Αυξέντεια», πρώτο, μεγαλύτερο και πιο σημαντικό σκέλος του Cyprus Sunshine Cup, τα οποία διεξάγονται στη μνήμη του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου και ολοκληρώνονται κάθε χρόνο με το φημισμένο Cross Country του Μαχαιρά, ανήμερα του μνημόσυνου του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ.

Η Ολλανδέζα κάτοχος δύο μεταλλίων από το Ρίο (χρυσό, χάλκινο) κέρδισε τα «Αυξέντεια» χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση της Παρασκευής (23/2) στα Λεύκαρα. Δεύτερη ήταν η Annika Langvad, στην οποία πάει ο άτυπος τίτλος της ταχύτερης του αγώνα. Η Δανέζα νυν Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Mountain Bike Marathon κέρδισε τόσο το Σάββατο στο Λυθροδόντα όσο και την Κυριακή στο Cross Country του Μαχαιρά, ωστόσο, πλήρωσε τις ατυχίες των δύο πρώτων ημερών, όταν έχασε πολλά λεπτά λόγω σκασμένων ελαστικών και έπεσε 34η. Το πόντιουμ συμπλήρωσε η Αμερικανίδα Huck.

Σε δηλώσεις στο Λυθροδόντα μετά τις απονομές, η Van der Breggen αναγνώρισε πως η Langvad ήταν ταχύτερη και στάθηκε άτυχη. Η Van der Breggen θα συνεχίσει τη χρονιά με Road Cycling που είναι και το αγώνισμά της. Το Cyprus Sunshine Cup ήταν μόλις ο δεύτερος της αγώνας στο Mountain Bike. Η Πρεσβεία της Ολλανδίας στη Λευκωσία υποδέχτηκε τη νίκη της Van der Breggen σχολιάζοντας πως «η χώρα μας έχει πολλά ποδήλατα, δεν έχει όμως βουνά, ωστόσο, η Van der Breggen τα πηγαίνει περίφημα στο Mountain Bike».

Και στους άνδρες o αθλητής που πέρασε μπροστά την Παρασκευή (23/2) κέρδισε τα «Αυξέντεια». Πρόκειται για τον 24χρονο Ελβετό Lars Forster ο οποίος δεν ήταν πρώτος σε καμιά διαδρομή, ωστόσο, επιδεικνύοντας απαράμιλλη σταθερότητα άφησε πίσω του στη γενική κατάταξη τον Αμερικανό πρωταθλητή Howard Grotts, ο οποίος κέρδισε τόσο τη διαδρομή των Λευκάρων όσο και το Cross Country.

Τρίτος ήταν ο νεαρός Δανός Sebastian Fini Carstensen ο οποίος με την εμφάνισή του στο Cross Country εκτόπισε από το πόντιουμ τον Jaroslav Kulhavy, κάτοχο δύο Ολυμπιακών μεταλλίων. Μια ίωση ταλαιπώρησε τον Τσέχο, στερώντας του τις δυνάμεις που χρειαζόταν ώστε στο Cross Country, που είναι το αγώνισμά του, να καλύψει τη διαφορά 44 δευτερολέπτων από τον Forster.

Τα «Αυξέντεια» ήταν και το δεύτερο Κύπελλο Κύπρου το οποίο κέρδισαν ο Αντρέας Μιλτιάδης στους άντρες και η Άντρη Χριστοφόρου στις γυναίκες, που είχαν κερδίσει και το πρώτο κύπελλο μια εβδομάδα προηγουμένως. O Μιλτιάδης ήταν 28ος γενικής και η Χριστοφόρου 17η. Το Cyprus Sunshine Cup θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 3 Μαρτίου στην αρχαία Αμαθούντα, πάλι με Cross Country.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ