aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠοδηλασία: Ο Αγρότης κέρδισε την ανάβαση Τροόδους

Ποδηλασία: Ο Αγρότης κέρδισε την ανάβαση Τροόδους

Πετυχαίνοντας το μεγάλο του στόχο που ήταν να ολοκληρώσει την ανάβαση σε λιγότερο από μια ώρα, ο έφηβος αθλητής του ΑΠΟΕΛ κέρδισε την ποδηλατική ανάβαση Τροόδους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πετυχαίνοντας φέτος επίδοση 59:05.99 – πέρσι είχε κερδίσει σε 1:03:34.

O Αλέξανδρος συνεχίζει τη μακρά παράδοση της οικογένειας Αγρότη στην ποδηλασία δρόμου. Την επόμενη του αγώνα ο Αγρότης αναχώρησε για τη Γαλλία προκειμένου να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή (11/9) και συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον καθώς μετείχαν 152 ποδηλάτες. Πρόκειται για τον πιο ιστορικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου στη Κύπρο και διεξάγεται κάθε Σεπτέμβρη ανελλιπώς από τη δεκαετία του ’70. Το Troodos Hill Climb ήταν ο ένατος –επί συνόλου έντεκα- γύρος του Κυπέλλου Κύπρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και διοργανώθηκε από την η Bikin’ Cyprus.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ανδριανός Αντωνίου του Ποδηλατικού Ομίλου Πάφου 1:02:25.71 πέφτοντας στον τερματισμό μαζί με τον Παντελή Χριστοφόρου (Άγιος Μνάσων) που ήταν μόλις ένα εκατοστό πιο αργός. Πρώτη στις γυναίκες η Μαρίνα Θεοδώρου του Ηράκλειτου.

Η εκκίνηση δόθηκε από την Κακοπετριά και οι ποδηλάτες κινήθηκαν προς Άγιο Νικόλαο Στέγης, Πρόδρομο και από εκεί στον Όλυμπο, ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή 23χλμ, μέσα στο δάσος Τροόδους. Υπήρχαν επίσης διαδρομές 10χλμ και 17χλμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ