aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠερηφάνια: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ο Κοντίδης!

Περηφάνια: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ο Κοντίδης!

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο, πέτυχε στο Σπλιτ ο Παύλος Κοντίδης. Την Τρίτη (19/9) αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής! Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων, δεν έγιναν ιστιοδρομίες στην τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Laser στο Σπλιτ, με αποτέλεσμα η κατάταξη της Δευτέρας (18/9) να είναι και η τελική.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κοντίδης κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο. Έως σήμερα η καλύτερή του θέση ήταν η δεύτερη, στο Ομάν το 2013. Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού άφησε πίσω του τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο, Αυστραλό Tom Burton και τον συμπατριώτη του Matthew Wearn.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ήμουν πανέτοιμος για τον αγώνα και φάνηκε στα αποτελέσματα», δηλώνει από την Κροατία ο Κοντίδης και προσθέτει: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Είχα την αναποδιά με το πανί που σκίστηκε και μια κακή κούρσα, όμως ο τερματισμός με βρίσκει στο πιο ψηλό σκαλί. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser είναι ένας πραγματικός πόλεμος αφού μετέχουν 150 αθλητές».

Μετά από αυτή την επιτυχία ο Κοντίδης αναμένεται να ανέβει στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Χορηγοί του Κοντίδη και φέτος είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και η RCB Bank, ενώ στηρίζεται από το Stelios Philanthropic Foundation, την AJK Wealth Management και την κατασκευαστική VITA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ