aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠαραολυμπιακή ομάδα: Με στόχο τη διάκριση στο Ρίο

Παραολυμπιακή ομάδα: Με στόχο τη διάκριση στο Ρίο

Η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε την αποστολή της κυπριακής ομάδας για τους 15ους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016, οι οποίοι θα διεξαχθούν από 7 ώς τις 18 Σεπτεμβρίου στη Βραζιλία.

Η κυπριακή ομάδα αποτελείται από την αθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση που θα συνοδεύεται από τον προπονητή της Στυλιανό Κακαβογιάννη και τον αθλητή Αντώνη Αρέστη στο στίβου που θα συνοδεύεται από τον προπονητή του Κωνσταντίνο Χρίστου. Η Καρολίνα θα είναι σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης και ο Αντώνη σημαιοφόρος στην τελετή λήξης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΕ Ανδρέας Καμαρλίγγου, αναφερόμενος στην κυπριακή ομάδα, είπε μεταξύ άλλων: «Για μας αυτά τα άτομα, είτε κερδίσουν μετάλλια είτε όχι, είναι ήδη νικητές γιατί κατάφεραν να βρίσκονται στους elite αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «όταν τα φώτα σβήνουν για την Ολυμπιάδα ανάβουν τα πιο δυνατά φώτα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που είναι πιο φωτεινά και πιο σημαντικά». Τόνισε τη συνέχιση της στήριξης του ΚΟΑ προς το έργο που επιτελεί η ΚΕΠΕ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές.

Στη συνέντευξη Τύπου παραδόθηκε επιταγή-χορηγία προς την ΚΕΠΕ από την RCB Bank από τον εκτελεστικό διευθυντή της Σώτο Ζακχαίο, ο οποίος ανέφερε ότι «αυτή η χορηγία είναι μικρή, μπροστά στο μεγαλείο ψυχής των αθλητών που αγωνίζονται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Όσον αφορά στους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας μας και έχοντας υπόψη τις συμμετοχές και των δύο αθλητών μας τα τέσσερα χρόνια προετοιμασίας και αγωνιστικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, μας επιτρέπουν να έχουμε ανεβασμένο τον πήχη και να ευελπιστούμε στη συγκομιδή μεταλλίων.

Παρόλα αυτά έχοντας υπόψη τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες και το μακρινό ταξίδι ευελπιστούμε ότι η προσαρμογή θα επέλθει γρήγορα για τους αθλητές μας και θα μπορέσουμε να έχουμε τις ανάλογες επιτυχίες των δυνατοτήτων των αθλητών μας. Γνωρίζοντας τους αθλητές μας είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους για την υλοποίηση των πιο πάνω στόχων.»

Αρχηγός της αποστολής είναι ο Αριστείδης Ευριπίδης, ο οποίος αναχώρησε ήδη για το Ρίο για την παραλαβή των εγκαταστάσεων που θα διαμείνει η ομάδα μας και να τακτοποιήσει όλα τα  αναγκαία για την υποδοχή της ομάδας μας στο Ολυμπιακό Χωριό. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο γιατρός Σάββας Μήλλιος και ο γυμναστής/κινησιοθεραπευτής Αλέξανδρος Προβολισιάνος.

Στο Ρίο θα μεταβεί και ο πρόεδρος της ΚΕΠΕ από τις 6 ώς τις 16 Σεπτεμβρίου και θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης, ως ισχύει για τους προέδρους των Παραολυμπιακών Επιτροπών και να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών μας. Τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή θα εκπροσωπήσει στους αγώνες ο Τάσος Προκοπίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ