aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟλυμπιονίκης, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών

Ολυμπιονίκης, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών

Έστω κι αν έπρεπε να φθάσει κάτι λιγότερο από δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Τζάρετ Τάλεντ φόρεσε το χρυσό μετάλλιο από τη νίκη του στα 50χλμ βάδην στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Γιατί τόση καθυστέρηση; Ο Αυστραλός πρωταθλητής σε εκείνη την κούρσα είχε τερματίσει 2ος με ατομικό ρεκόρ 3ώρ.36:53, πίσω από τον Ρώσο, Σεργκέι Κιρντιάπκιν.

Όμως, το σκάνδαλο ντόπινγκ με τους Ρώσους, παρέσυρε και τον Κιρντιάπκιν, που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αρχικά, είχαν ακυρωθεί όλα τα αποτελέσματά του από το 2009 έως και το 2012, όχι όμως και αυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Τα δεδομένα άλλαξαν, όταν το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, στις 24 Μαρτίου 2016, ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος βαδιστής χάνει το χρυσό μετάλλιο κι αυτό πάει στον Τζάρερ Τάλεντ, που τελικά παρέλαβε σήμερα το κορυφαίο αθλητικό έπαθλο, σε ειδική εκδήλωση στη Μελβούρνη

«Είναι επιτέλους εδώ. Είναι μια νίκη για τη δικαιοσύνη και τον “καθαρό” αθλητισμό» δήλωσε ο τριάντα ενός ετών Αυστραλός βαδιστής, που καλείται πλέον στο Ρίο να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Τάλεντ έγινε ο 7ος Αυστραλός αθλητής που έχει κατακτήσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ στη συλλογή του έχει δύο ακόμα από τους Αγώνες στο Πεκίνο το 2008: το ασημένια από τα 50χλμ και το χάλκινο από τα 20χλμ. Αντίστοιχα.

Για την ιστορία στον αγώνα των 50χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Κινέζος Σι Τιανφένγκ, ενώ στο βάθρο βρέθηκε και ο Ιρλανδός, Ρόμπερτ Χέφερναν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ