aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ πρόεδρος του ΚΟΑ στο συνέδριο του SIGA

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ στο συνέδριο του SIGA

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης συμμετείχε στο 2o συνέδριο του SIGA για την αθλητική ακεραιότητα, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα και σε αυτό συμμετείχαν 30 Οργανισμοί από 20 χώρες της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας.

Ο Γεωργιάδης ήταν ένας από τους ομιλητές του συνεδρίου και επισήμανε το γεγονός ότι ο αθλητισμός σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζει μια σημαντική κρίση ακεραιότητας, με τα προβλήματα να αφορούν είτε το ντόπινγκ, είτε το στοίχημα ή τα οικονομικά σκάνδαλα.

«Η κακή διακυβέρνηση δεν γνωρίζει σύνορα και για να αντιμετωπιστεί σωστά χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο στόχος του ΚΟΑ είναι μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες να δημιουργήσει και να θεσμοθέτησει τον κυπριακό κώδικα αθλητικής διακυβέρνησης και να εκσυγχρονίσει το νόμο του στον τομέα αυτό. Όλα αυτά όμως για να έχουν πραγματικά αποτελέσματα θα πρέπει να ενισχύσουμε τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ΚΟΑ πάντως προγραμματίζει μία σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι οποίες στοχεύουν πρωτίστως στην ενημέρωση των μελών των διοικητικών συμβουλίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ