aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ Μιλτιάδης έσπασε τη ρωσική κυριαρχία

Ο Μιλτιάδης έσπασε τη ρωσική κυριαρχία

Διανύοντας μια απόσταση 68,9χλμ, από τα Κούκλια στον Άγιο Νικόλαο και πίσω, σε 1 ώρα, 54 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα ο Αντρέας Μιλτιάδης, της ομάδας Elite KmEaters, κέρδισε το δεύτερο ετάπ του Cyprus Gran Fondo by Volkswagen. Έτσι πέρασε πρωτοπόρος και έβαλε πλώρη για τη δεύτερη σερί του νίκη στον αγώνα, ο οποίος ολοκληρώνεται την Κυριακή (25/3) με τη διαδρομή Πέγεια-Τσάδα μήκους 47,6χλμ. Οι απονομές θα γίνουν στις 14:30 μπροστά στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κάτω Πάφου.

O Μιλτιάδης άφησε δεύτερο τον Ιταλό Nicola Loda. Το βάθρο της ημέρας συμπλήρωσε ο Αρμάντο Αρχιμανδρίτης, ο οποίος κάνει πολύ αγώνα, αφού και στο Time Trail ήταν στην πρώτη δεκάδα. Η διαφορά του Μιλτιάδη από το Ρώσο Kotkov -αφίχθηκε τέταρτος στα Κούκλια- είναι στα πέντε λεπτά. Στις γυναίκες πρώτη παραμένει η Anastasia Chulkova η οποία τρέχει με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ. Η Ρωσίδα μετά την ατομική χρονομέτρηση κέρδισε και το δεύτερο ετάπ. Είναι αγκαλιά με τη νίκη αφού η διαφορά της από τη δεύτερη Guzel Akhmadullina ξεπερνάει τα δέκα λεπτά.

Πρωτιά γοήτρου για Χριστοφόρου

Μεγάλος αγώνας έγινε το Σάββατο (24/3) στην κατηγορία Pro των γυναικών, η οποία τρέχει εκτός συναγωνισμού, λόγω του ότι στους αγώνες UCI Gran Fondo World Series δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής επαγγελματίες ποδηλάτες. Τρία κορίτσια έφτασαν σχεδόν μαζί στον τερματισμό, με την Άντρη Χριστοφόρου να τερματίζει 14 δεύτερα μπροστά από την Karina Kasenova και 21 από την κάτοχο δύο Ολυμπιακών μεταλλίων Olga Zabilinskaya, η οποία πάντως συνεχίζει να προηγείται χάρη στη διαφορά τρεισήμισι λεπτών που πήρε στο Time Trial. Οι κοπέλες ανήκουν στην ίδια επαγγελματική ομάδα, την Cogeas-Mettler Pro Cycling Team.

Οι Sportive: Οι διαγωνιζόμενοι είναι ημι-επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες και έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες: 240 ποδηλάτες δηλώθηκαν ως Experts, δηλαδή προχωρημένοι, και 212 Sportive, δηλαδή αρχάριοι. Στην κατηγορία Sportive, στους άντρες προηγείται ο Ρώσος Evgeni Bilaev και στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Karina Ligacheva. Το Σάββατο (24/3) οι ποδηλάτες τόσο στους Expert όσο και στο Sportive διένυσαν συνολικά 89χλμ από εκκίνησαν από το λιμανάκι της Πάφου.

Αφιερωμένος στην οδική ασφάλεια

Στον αγώνα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ασφάλεια των ποδηλατών στο δρόμο,  μετέχουν 452 ποδηλάτες από 30 χώρες και των 5 ηπείρων. Ο αγώνας διεξάγεται από το 2012 ενώ από πέρσι είναι ένας από τους 21 αγώνες στο παγκόσμιο καλεντάρι UCI Gran Fondo World Series -του μεγαλύτερου πρωταθλήματος ερασιτεχνών στον κόσμο- και αποτελεί προκριματικό για τους τελικούς της σειράς, που φέτος θα γίνουν στο Βαρέζε της Ιταλίας, τον Αύγουστο. Περίπου το 25% των διαγωνιζόμενων στο Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen 2018 θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Τον αγώνα Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen διοργανώνει η Bikin Cyprus Events υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου με τη χορηγία του ΚΟΤ. Χορηγοί είναι η SIXT Rent a Car, τα ποδήλατα Shimano και IDEAL, το τυπογραφείο Kemanes, η ασφαλιστική Atlantic, το Bolse Vita Fruit Bar και η εταιρία εξοπλισμού Ballan. Υποστηρίζει η αλυσίδα Thanos Hotel στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο Almyra, επίσημο ξενοδοχείο του αγώνα, ενώ επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο είναι η Bikin Adventures Cyprus.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.activatecyprus.com και στο www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ