Ο Κυριάκος Ιωάννου κεντρικό πρόσωπο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διεξάγεται 24-26 Μαρτίου το Professional Fitness Systems Convention, το μοναδικό Συνέδριο φυσικής κατάστασης στην Κύπρο που απευθύνεται σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες αλλά και φοιτητές του τομέα του Fitness. Κεντρικό πρόσωπο το φετινού Συνεδρίου είναι ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Άλματος εις Ύψος, Κυριάκος Ιωάννου.

Ειδικά για το Professional Fitness Systems Convention φτάνουν στο νησί μας εννιά εισηγητές από ΗΠΑ, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα, τρεις εκ των οποίων περιλαμβάνονται τη λίστα με τους Top 100 experts του Fitness, όπως τους παρουσίασε το έγκυρο scienceforsport.com.

Περιλαμβάνει 40 workshops σε ελληνική και αγγλική γλώσσα, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. To Συνέδριο χωρίζεται σε τέσσερις αίθουσες που «τρέχουν» παράλληλα, απευθυνόμενες σε διαφορετικό κοινό κάθε μία.

Για παράδειγμα, την Παρασκευή (24/3) η μια αίθουσα αφορά παρουσιάσεις από τους χορηγούς της εκδήλωσης, η δεύτερη το Personal Training, η τρίτη το Pilates και η τέταρτη την Αξιολόγηση για την αύξηση της αθλητικής απόδοσης.

Το Σάββατο (25/3) οι ενότητες είναι Προπόνηση Υψηλών Εντάσεων, Σωματική Διάπλαση, Pilates και Ασκήσεις κινητικότητας για την αύξηση της αθλητικής απόδοσης, ενώ για την Κυριακή (26/3) έχουμε Ολιγομελή Τμήματα Ομαδικής Προπόνησης (small group training), Μείωση Σωματικού Λίπους, Αποκατάσταση και Προπόνηση Δύναμης και υπερτροφίας για την αύξηση της αθλητικής απόδοσης.

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει 3 ή 4 workshops. Το μάξιμουμ το workshops που μπορεί να παρακολουθήσει ένας σύνεδρος είναι δέκα (10) και επιλέγοντάς έως 17 Μαρτίου θα μπορεί να πάρει έκπτωση 40% και ενδεικτικά θα πληρώσει από 210€ και πάνω ανάλογα με τις επιλογές του.

«Θεωρούμε πως πρόκειται για μια value for money επιλογή, για όσους θέλουν να διευρύνουν τον ορίζοντα των γνώσεων τους γύρω από το Fitness και την αύξηση της αθλητικής απόδοσης. Η τεχνολογία, ο εξοπλισμός και οι μέθοδοι προπόνησης αλλάζουν καθημερινά και η επιμόρφωση πιστεύω πως είναι μονόδρομος για κάποιον που θέλει να παραμένει ανταγωνιστικός», εξηγεί ο Αναστάσης Χαραλάμπους της εταιρείας Provision For Sports, η οποία διοργανώνει το Συνέδριο.

Ο κ. Χαραλάμπους προσθέτει πως «πέρσι είχαμε περίπου 250 Σύνεδρους, νούμερο που ευελπιστούμε ότι φέτος θα ξεπεραστεί καθώς και το συνέδριο είναι αισθητά αναβαθμισμένο αλλά και ο Κύπριος ενδιαφέρεται πλέον όλο και πιο πολύ για την επιμόρφωσή του».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ