aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ ΚΟΑ στο 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο TAFISA στην Κορέα

Ο ΚΟΑ στο 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο TAFISA στην Κορέα

Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια τρομερή επιδημία σωματικής αδράνειας, καθιστώντας τα σημερινά παιδιά την πρώτη γενιά να έχουν προσδόκιμο ζωής μικρότερο από τους γονείς τους. Το 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο TAFISA πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 19 Νοεμβρίου 2017 στην πόλη Σεούλ της Κορέας και αποτέλεσε την κεντρική προσπάθεια του Οργανισμού, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 100 χώρες και 500 συμμετέχοντες με στόχο τον σχεδιασμό στρατηγικής για την καταπολέμηση της σωματική αδράνεια.

Σε ένα διαδραστικό περιβάλλον η TAFISA κατάφερε να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό μονοπάτι για να δώσει πίσω στην επόμενη γενιά πολύτιμα χρόνια ζωής. Στην προσπάθεια αυτή εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και κατ’ επέκταση της Κύπρου στο Συνέδριο συμμετείχαν ο Τάσος Προκοπίου (Μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του ΚΟΑ) και η Έφη Μούζουρου-Πενηνταέξ (Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της TAFISA), η οποία ήταν και ομιλήτρια στο συνέδριο με θέμα: «Η σύνδεση του Μαζικού με τον Αγωνιστικού Αθλητισμό – Παράδειγμα η Κύπρος» .

Μαζί με τις ευκαιρίες για δικτύωση, μάθηση και κοινή χρήση, το Συνέδριο  αποτέλεσε  την έναρξη της αποστολής της TAFISA, με σύνθημα: «Αποστολή 2030: για έναν ενεργό κόσμο». Αυτή η αποστολή θα ανοίξει το δρόμο για να επηρεάσει τους ανθρώπους, την πολιτική και την πρακτική για να επαναφέρει τη σωματική άσκηση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου μεταξύ άλλων, έγινε και η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της TAFISA για την περίοδο 2017-2021. Αποφασίστηκε επίσης ότι το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο το 2021 θα φιλοξενηθεί στη Σλοβενία. Ο ΚΟΑ συμβάλει στον Μαζικό Αθλητισμό διατηρώντας και ενισχύοντας το θεσμό του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ