aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε το δεξί οι Ρώσοι στο Cyprus Gran Fondo

Με το δεξί οι Ρώσοι στο Cyprus Gran Fondo

Με τη συμμετοχή 452 ποδηλατών από 30 χώρες και των 5 ηπείρων ξεκίνησε την Παρασκευή (23/3) ο ποδηλατικός αγώνας Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen, η πιο σημαντική διοργάνωση Road Cycling της Κύπρο, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους 21 γύρους του UCI Gran Fondo World Series.

Μάλιστα είναι ο πρώτος αγώνας για το 2018. Οι διαγωνιζόμενοι, που είναι ημι-επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες, έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες: 240 ποδηλάτες δηλώθηκαν ως Experts, δηλαδή προχωρημένοι, και 212 Sportive, δηλαδή αρχάριοι. Οι 179 διαγωνιζόμενοι είναι Ρώσοι.

Ο αγώνας έχει έδρα την Πάφο. Την Παρασκευή (23/3) οι Experts χρονομετρήθηκαν ατομικά στην περιοχή της Νικόκλειας, σε μια διαδρομή 28,6χλμ. Πρώτος ήταν ο Ρώσος Andrey Kotkov, δεύτερος Κύπριος –περσινός νικητής- Ανδρέας Μιλτιάδης ενώ τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε γυναίκα! Δεν ήταν άλλη από την κάτοχο δύο  Ολυμπιακών μεταλλίων, Ρωσίδα Olga Zabilinskaya, η οποία εντάσσει τον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Η Zabilinskaya τρέχει με τα χρώματα της Ρωσικής επαγγελματικής ομάδας Cogeas-Mettler Pro Cycling Team με την οποία τρέχει και η Άντρη Χριστοφόρου, που είναι δεύτερη γυναίκα. Η Χριστοφόρου κέρδισε πέρσι και άλλες τρεις φορές τον αγώνα από το 2012 που αυτός λαμβάνει χώρα.

Περίπου το 25% των διαγωνιζόμενων στο Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen 2018 θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της σειράς Gran Fondo που φέτος θα γίνει στο Βαρέζε της Ιταλίας, τον Αύγουστο. Εισιτήρια δεν δικαιούνται όμως ποδηλάτες που θεωρούνται επαγγελματίες όπως ο Μιλτιάδης, η Zabilinskaya και η Χριστοφόρου.

Την Παρασκευή (23/3) οι ποδηλάτες της κατηγορίας Sportive αναχώρησαν από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου για τα Κούκλια απ’ όπου κατευθύνθηκαν έως το αρχαίο Κούριο και επέστρεψαν, σε μια διαδρομή 95,5χλμ (τα 74,5χλμ χρονομετρημένα), που ήταν η μεγαλύτερη του αγώνα. Η σκόνη και ο άνεμος δυσκόλεψε την προσπάθεια τους. Πρώτος τερμάτισε ο Ρώσος Evgeni Balaev και δεύτερος ο συμπατριώτης του Ilya Slepov ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Galina Strelova επίσης από τη Ρωσία.

To Σαββατοκύριακο τόσο οι Sportive όσο και οι Experts θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή. Το Σάββατο (24/3) θα κινηθούν προς το Τρόοδος και θα χρονομετρηθούν σε ένα κομμάτι 68,9χλμ και την Κυριακή (25/3) το χρονομετρημένο κομμάτι είναι Πέγεια – Τσάδα μήκους 47,6χλμ.

Η αυλαία του αγώνα άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης (22/3), με πάρτι που οργάνωσαν οι διοργανωτές μπροστά στο μεσαιωνικό κάστρο της Κάτω Πάφου, όπου την Κυριακή στις 14:30 θα γίνουν και οι απονομές.

Τον αγώνα Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen διοργανώνει η Bikin Cyprus Events υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου με τη χορηγία του ΚΟΤ.

Περισσότερες πληροφορίες στο activate.com.cy και στο www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ