aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε τη συμμετοχή πέραν των 450 αθλητών

Με τη συμμετοχή πέραν των 450 αθλητών

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών, όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε και φέτος τους Παγκύπριους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν στην πόλη της Λευκωσίας και τελέστηκαν υπό την αιγίδα του δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος πέραν των 450 αθλητών από 34 Ειδικά Σχολεία/Ιδρύματα/Κέντρα Ημέρας/Σωματεία όλης της ελεύθερης Κύπρου. Στους αγώνες προσκλήθηκαν και τα Special Olympics Hellas, οι οποίοι συμμετείχαν με 8 αθλητές, στο αγώνισμα της ποδηλασίας. Τα αθλήματα που διεξήχθησαν είναι το Bocce, ο στίβος, η ποδηλασία, η κολύμβηση, το MATP, το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές», η καλαθόσφαιρα και το Bowling.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκωσίας και το καλλιτεχνικό κομμάτι ανέλαβε ο μουσικοσυνθέτης Χρυσόστομος Φυλακτού. Με σύνθημα «Choose to Include» οι αθλητές μας έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα άτομα με νοητική αναπηρία αξίζουν και δικαιούνται ίση μεταχείριση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ