aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε όραμα και θέληση πάμε ακόμη πιο ψηλά

Με όραμα και θέληση πάμε ακόμη πιο ψηλά

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων, παρουσίασε τον απολογισμό της κυπριακής αποστολής η οποία συμμετείχε στους 21ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας από 4-15 Απριλίου. Η αποστολή περιλάμβανε 46 αθλητές (25 Άνδρες και 21 Γυναίκες) που έλαβαν μέρος σε οκτώ αθλήματα και κοινή πεποίθηση όσων τους έζησαν από κοντά και όσων παρακολούθησαν τις προσπάθειες των αθλητών στη μακρινή Αυστραλία, είναι ότι υπήρξε η καλύτερη παρουσία της Κύπρου στους αγώνες, από όλες τις εννέα προηγούμενες.

Διάχυτος ήταν ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα από τους αθλητές της ομάδας. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η αθλήτρια της Ρυθμικής Διαμάντω Ευριπίδου που κατέκτησε έξι μετάλλια από τα οποία τέσσερα ήταν χρυσά, ο αθλητής της Ενόργανης Μάριος Γεωργίου με τα δύο χρυσά και το ένα χάλκινο, η «χρυσή» σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου, ο «χάλκινος» δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης. η «χάλκινη» σκοπεύτρια Παναγιώτα Ανδρέου, τα άλλα δύο κορίτσια της Ρυθμικής Ελένη Έλληνα και Βικτώρια Σκιττίδη και πολλοί άλλοι αθλητές της ομάδας. Όλοι τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνολική εμφάνιση, την επάξια εκροσώπηση της Κύπρου και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά για να παραμείνουν στο υψηλό επίπεδο που βρίσκονται σήμερα.

Η Κύπρος κατέλαβε τη 10η θέση στον πίνακα των μεταλλίων επί συνόλου 71 χωρών κατακτώντας οκτώ χρυσά, ένα αργυρό και πέντε χάλκινα μετάλλια, ενώ οι αθλητές της πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα των διαφόρων αγωνισμάτων 33 φορές. Ο συνολικός αριθμός μεταλλίων (14), των χρυσών μεταλλίων (8), των αθλητών που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο (6), και τον αθλητών που κατέκτησαν οποιοδήποτε μετάλλιο (9), αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών για τις κυπριακές συμμετοχές στους αγώνες.

Στην αποτίμησή του για τους αγώνες, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η επιτυχημένη συμμετοχή αποτελεί πρωτίστως επιτυχία των αθλητών και σε αυτούς αξίζει ο έπαινος και ο θαυμασμός, σημαντικό μερίδιο έχουν οι προπονητές τους και τέλος εξήρε τη συμβολή των Ομοσπονδιών που ανήκουν οι αθλητές. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κάλεσε επίσης τους θεσμικούς φορείς να μην προσπαθούν να οικειοποιηθούν των αθλητικών επιτυχιών καθώς είναι καθήκον τους και συμβατική υποχρέωση να λειτουργούν κατά τρόπον που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις διάδοσης και ανάπτυξης του αθλητισμού. «Θέλουμε την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή να λειτουργεί όπως σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα». Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στην θερμή υποδοχή φιλοξενίας και φιλίας που έτυχε η αποστολή από την εκεί Κυπριακή Παροικία.

Η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ και Αρχηγός Αποστολής Όλγα Πιπερίδου παρουσίασε τον αναλυτικό απολογισμό των αποτελεσμάτων και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτήρισαν τη φετινή συμμετοχή με τη σωρεία των ρεκόρ που καταρρίφθηκαν: «Ο πήχης δεν φτάνει ποτέ τόσο ψηλά ώστε να μην μπορεί να ξεπεραστεί! Φτάνει να υπάρχει όραμα, στόχος και θέληση για να φθάσεις ακόμη πιο ψηλά. Και το όραμα αυτό και τους στόχους τους έθεσαν πρώτοι από όλους οι αθλητές μας, οι οποίοι με πολλή δουλειά κατάφεραν να φέρουν αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα και που μας κάνουν όλους ανεξαιρέτως να αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτούς».

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 2.00μ.μ., ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης θα δεχτεί στο Υπουργείο τους αθλητές και μέλη της αποστολής των Κοινοπολιτειακών Αγώνων.

ΟΛΓΑ ΠΙΠΕΡΙΔΟΥ: «Αντιμέτωποι με χώρες με πέραν των 200 αθλητών»

Αξιολογώντας τις διαστάσεις της φετινής αγωνιστικής παρουσίας και των επιτυχιών που τη συνόδευσαν η γενική διευθύντρια της ΚΟΕ, Όλγα Πιπερίδου σημείωσε: «Για πρώτη φορά η Κύπρος βρίσκεται στη 10η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με 8 χρυσά, 1 αργυρό και 5 χάλκινα μετάλλια, έχοντας μπροστά τις χώρες που στη μεγαλύτερή τους πλειοψηφία είχαν συμμετοχή με πέραν των 200 αθλητών.  Χαρακτηριστικά αναφέρω Αυστραλία, Αγγλία, Ινδία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ουαλία, Σκωτία. Με την αναφορά και μόνο στα ονόματα των χωρών αυτών είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τις διαφορές μας σε μεγέθη σε πολλούς τομείς με τις χώρες αυτές. Ήμασταν η μοναδική χώρα με πληθυσμό κάτω του ενός εκατομμυρίου που κέρδισε πέραν του ενός χρυσού μεταλλίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ