aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΕ: Ο Ντίνος Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος

ΚΟΕ: Ο Ντίνος Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής που συνεκλήθη απόψε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ανέδειξε ως νέο πρόεδρο τον Ντίνο Μιχαηλίδη. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε έλαβε 18 ψήφους, ενώ ο ανθυποψήφιος του  Ανδρέας Παπαχαραλάμπους έλαβε 17 ψήφους.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 37 συνολικά άτομα, που εκπροσωπούσαν τα 31 Εταιρικά Μέλη της ΚΟΕ, τέσσερα Επίτιμα Μέλη και δύο εκπρόσωποι της Επιτροπής Αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Από τη Γενική Συνέλευση απουσίασαν ο παραιτηθείς για λόγους υγείας, τέως Πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών Απόστολος Παρέλλης.

ekloges_2Αμέσως μετά την εκλογή του, ο Ντίνος Μιχαηλίδης απευθυνόμενος προς τη Γενική Ολομέλεια της ΚΟΕ, σημείωσε ότι αισθάνεται πολύ μεγάλη την ευθύνη που οι συνθήκες τον έφεραν να αντικαθιστά μια τεράστια προσωπικότητα όπως ο Ουράνιος Ιωαννίδης.

«Έθεσα την υποψηφιότητα μου ενώπιον των μελών της ΚΟΕ, γιατί ήρθαν  εις γνώση μου τα όσα συνέβαιναν στην Ολυμπιακή Επιτροπή, η εσωστρέφεια, το παρασκήνιο που υπήρξε, οι αλληλοκατηγορίες, και η ρίψη λάσπης προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα προσπαθήσω να φέρω την ομαλότητα στη λειτουργία της ΚΟΕ. Κατα τη διάρκεια του τελευταίου μήνα παρατήρησα την εμπλοκή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στις εκλογές.

Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Δεν μπορεί ο κρατικός φορέας να αναμιγνύεται με υψηλόβαθμους λειτουργούς του στις εκλογές μιας Ομοσπονδίας και δη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η στάση αυτή θα καταγγελθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλα τα Πολιτικά Κόμματα. Πότε, που, πως και ποιοι δρούσαν».

ekloges_3Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, η Ολυμπιακή ιδεολογία έχει δύο σκοπούς,  την παγκόσμια συναδέλφωση και την παγκόσμια ειρήνη. «Η κάθε Ολυμπιακή Επιτροπή δεν είναι ένας αθλητικός φορέας, αλλά ο εκπρόσωπος αυτής της ιδεολογίας και πετυχαίνει τους στόχους της μέσω της βελτίωσης του ανθρώπινου παράγοντα. Αυτός είναι ο στόχος και τίποτα άλλο. Εδράζεται στις Αξίες του Ολυμπισμού που δεν είναι κάτι θεωρητικό αλλά υπάρχουν, και δεν είναι άλλες από τον Σεβασμό τη Φιλία και την Αριστεία».

Ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης είπε ότι θα θέσει κάποιους στόχους για το έργο που θα επιτελέσει η Ολυμπιακή Επιτροπή, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος που θα παραμείνει στην Προεδρία της ΚΟΕ.

Στο γενικό πλαίσιο, οριοθέτησε τους στόχους αυτούς στην τήρηση του καταστατικού της, την παρουσία στις διεθνείς διοργανώσεις και στην αντοχή απέναντι σε οποιαδήποτε μορφής πίεσης που θα πλήξει την αυτονομία της και το αυτοδιοίκητο της.  Λεπτομέρειες θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Papaharalampous_1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ