aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΑ: Επιτροπή «Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό»

ΚΟΑ: Επιτροπή «Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό»

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ανακοινώνει το διορισμό των μελών της Επιτροπής «Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό» (πρώην Επιτροπή Γυναίκα και Αθλητισμός) για τη θητεία 1η Οκτωβρίου 2016 – 1η Απριλίου 2019.

Την Επιτροπή απαρτίζουν τα ακόλουθα μέλη:

Εβελίνα Γεωργιάδου Πρόεδρος

Άννα-Φανή Ποϊριάζη Αντιπρόεδρος

Σταύρος Μιχαηλίδης Μέλος

Λευκή Παντελή Μέλος

Άννα Καλλένου Μέλος

Σουζάνα Παύλου Μέλος

Σπυρούλα Μεσαρίτου Μέλος

Ηλιόφωτος Ηλιοφώτου Μέλος

Η Επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1994 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, σύμφωνα με τη διακήρυξη του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μπράϊτον, τον Μάιο του ιδίου έτους.

Ο κυριότερος στόχος της Επιτροπής είναι η ανάπτυξη και η προώθηση μιας αθλητικής καλλιέργειας που να καθιστά δυνατή και να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών σε κάθε πλευρά του αθλητισμού.

Η Επιτροπή έχει να επιδείξει πλούσια δράση προς αυτή την κατεύθυνση – τόσο στο πλαίσιο του εγχώριου αθλητισμού, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συμμετοχή των μελών της σε συνέδρια και Επιτροπές εμπειρογνωμόνων, όπως επίσης και με τη συμμετοχή του ΚΟΑ ως εταίρος σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύουν στην εμπλοκή περισσότερων γυναικών σε διάφορες βαθμίδες του αθλητισμού.

Με απόφαση του ημερομηνίας 28 Σεπτεμβρίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μετονόμασε την Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» σε Επιτροπή «Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό», σε ένδειξη εκσυγχρονισμού με την προσπάθεια όλων των αθλητικών φορέων σε διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο για μια πιο ισορροπημένη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών, αντρών και γυναικών σε όλες τις βαθμίδες του αθλητισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει στα μέλη της νεοσυσταθείσας Επιτροπής τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει το εξαιρετικό έργο στον τομέα της Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό και υπόσχεται ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Επιτροπής και των μελών της στην επίτευξη των κοινών αυτών στόχων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ