aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗμερίδα: «Άθληση και Διατροφή»

Ημερίδα: «Άθληση και Διατροφή»

«Σωστή άθληση και σωστή διατροφή, για ένα υγιές, δυνατό στράτευμα»: Αυτό ήταν το μήνυμα της ημερίδας «Άθληση και Διατροφή», που διοργανώθηκε με επιτυχία από το ΓΕΕΦ, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Κύκκου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων του ΓΕΕΦ για μέριμνα του στρατιωτικού προσωπικού, για το μήνα Απρίλιο, ο οποίος έχει καθοριστεί ως «Μήνας Ευ Ζην και Σώμα Υγιές».

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Αρχηγός της Ε.Φ. Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΟΑ απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Λεοντής. Την ημερίδα παρακολούθησαν πέραν των 400 ατόμων (Στελέχη Ε.Φ, στρατιώτες, ΣΥΟΠ, και Γυμναστές του Προγράμματος «Άθληση στην Ε.Φ.».

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε ενημέρωση από την Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ (Προϊστάμενη Τμήματος Μαζικού Αθλητισμού), σχετικά με τα προγράμματα «Άθληση στην Ε.Φ.» και «Άσκηση στα Σώματα Ασφαλείας». Επίσης ο Γυμναστής του Προγράμματος Αντρέας Κουμή, προέβη σε διάλεξη και πρακτική άσκηση με θέμα: «Σωματική Αγωγή Οπλιτών – Νέες Μορφές Άσκησης».

Το Κέντρο Αθλητικών Ερευνών Κύπρου (ΚΑΕΚ) ήταν υποστηρικτής της ημερίδας και παρουσίασε επιστημονικές διαλέξεις που αφορούσαν τα ακόλουθα θέματα:

1. «Φυσική Κατάσταση, Υγεία και Ευρωστία Οπλιτών», (Δρ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, προϊστάμενος ΚΑΕΚ).

2. «Το Τρέξιμο ως Μορφή Κοινωνικού Αθλητισμού», (Γιώργος Λουκαϊδης, Επιστημονικός Συνεργάτης).

3. «Χρήση Συμπληρωμάτων Διατροφής στον Αθλητισμό Αναψυχής», Δρ. Κώστας Σχίζας, Επιστημονικός Συνεργάτης).

4. «Διατροφή και Άσκηση», (Νικολέττα Μιχαηλίδου, Επιστημονικός Συνεργάτης).

Στην ημερίδα έγινε και αναφορά στο Πρόγραμμα «Άσκηση στα Σώματα Ασφαλείας», το οποίο απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται σε υπηρεσίες ασφάλειας, όπως ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η πολιτική άμυνα. Τα αθλητικά προγράμματα γίνονται υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων Γυμναστών, σε πρωινές και σε απογευματινές ώρες σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 22897142/116/201, 25318808, και στην ιστοσελίδα του ΚΟΑ www.cyprussports.org

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ