aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ κυπριακή αποστολή στο παγκόσμιο κύπελλο στην Κρήτη

Η κυπριακή αποστολή στο παγκόσμιο κύπελλο στην Κρήτη

Έτοιμη δηλώνει η κυπριακή αποστολή που ταξιδεύει αύριο για το Ηράκλειο της Κρήτης για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων ανδρών (-20χρ).

Η ομάδα μας αποτελείται από τους αθλητές Δημητριάδη Φίλιππο (18), Θεοχάρους Αλέξανδρο (17) και Ταλιώτη Αλέξανδρο (16), συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό προπονητή Παυλίδη Γιώργο και τον διεθνή διαιτητή Παπαγεωργίου Παναγιώτη.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 202 αθλητές από 31 χώρες, με όλα τα κορυφαία ονόματα του ξίφους μονομαχίας της κατηγορίας, όπως ο Τσέχος Jurka Νο2, ο Γάλλος Philippe No3, o Πολωνός Lubieniecki No11 και πολλοί άλλοι. Το Σάββατο 15/12 θα διεξαχθούν οι ατομικοί αγώνες, ενώ την Κυριακή 16/12 τα ομαδικά.

Με 12 μετάλλια η ξιφασκία στο Τόκιο το 2020

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE) ολοκλήρωσε την ετήσια συνέλευσή της στο Παρίσι της Γαλλίας, λαμβάνοντας πολλαπλές αποφάσεις αναφορικά με το καταστατικό και τους κανονισμούς της. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Pavillon d’Armenonville του Παρισιού, αντιπροσωπεύθηκαν 135 ομοσπονδίες.

Εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας παρευρέθηκε ο πρόεδρος Χατζηαράπης Γιάννης και ο Τεχνικός Σύμβουλος Εμμανουηλίδης Ηρακλής. Εκτός από το φετινό συνέδριο, η FIE γιόρτασε επίσης την 105η επέτειό της (1913-2018). Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν «Η Ξιφασκία είναι το Μέλλον μας».

Ο Πρόεδρος της FIE Αλισερ Οσμανόφ δήλωσε: «Έχουμε πολλά επιτεύγματα για να είμαστε περήφανοι. Διασφαλίσαμε ότι και οι 12 κατηγορίες της ξιφασκίας θα αποτελέσουν μέρος του Ολυμπιακού Προγράμματος. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στην ιστορία του αθλήματος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ