aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ ετήσια τελετή βράβευσης της σκοποβολής

Η ετήσια τελετή βράβευσης της σκοποβολής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει θέσει υπό την αιγίδα του τη φετινή ετήσια τελετή βράβευσης της ΣΚΟΚ που θα γίνει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι» του Ολυμπιακού Μεγάρου στη Λευκωσία, χειρονομία η οποία ερμηνεύεται ως προεδρική αναγνώριση των επιτυχιών των αθλητών, καθώς και του έργου που επιτελούν οι αξιωματούχοι της κυπριακής σκοποβολής.

Στην τελετή, χορηγός της οποίας για άλλη μια χρονιά είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, θα βραβευτούν οι πρωταθλητές στις διάφορες κατηγορίες των έξι αγωνισμάτων της σκοποβολής για τα οποία διοργάνωσε πρωταθλήματα η ΣΚΟΚ, καθώς και αθλητές και αθλήτριες για τις διεθνείς διακρίσεις τους, ενώ στην ίδια εκδήλωση το διοικητικό συμβούλιο θα τιμήσει τον πρώην αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Προκόπη Γαβριηλίδη, για την πολυετή προσφορά του προς την Ομοσπονδία και στο άθλημα της σκοποβολής. Σε ένδειξη εκτίμησης για την όλη προσφορά του, η ΣΚΟΚ θα ανακηρύξει τον κ. Γαβριηλίδη σε επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Από φέτος, στις βραβεύσεις της σκοποβολής καθιερώνεται το «Έπαθλο Λάκη Ψημολοφίτη» στη μνήμη του τέως προέδρου της ΣΚΟΚ και τέως διεθνή σκοπευτή και ολυμπιονίκη το1972, αείμνηστου Λάκη Ψημολοφίτη,  το οποίο θα απονέμεται στον κορυφαίο σκοπευτή και στην κορυφαία σκοπεύτρια της χρονιάς. Για το 2017, το «Έπαθλο Λάκη Ψημολοφίτη» θα απονεμηθεί στους Γιώργο Αχιλλέως και Άντρη Ελευθερίου.

Στην τελετή βράβευσης, θα τιμηθεί επίσης ως κορυφαία ομάδα, η εθνική σκητ γυναικών (Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου), ενώ το «Έπαθλο Ήθους και Ευ Αγωνίζεσθαι» θα απονεμηθεί στο βετεράνο σκοπευτή του σπόρτιγκ Νίκο Πετρίδη. Τέλος, το φετινό «Αριστείο ΣΚΟΚ» θα απονεμηθεί στην οικογένεια του πρωταθλητή της σκοποβολής Αντώνη Ανδρέου, για την προσφορά του ιδίου και των μελών της οικογένειας του στο άθλημα της σκοποβολής.

Για τις αξιόλογες επιτυχίες τους σε διεθνείς αγώνες θα τιμηθούν οι σκοπευτές Νικόλας Βασιλείου, Ανδρέας Χάσικος, Παναγιώτα Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μαριλένα Κωνσταντίνου, Λεόντιος Λεοντίου, Τζιοβάνης Σαββίδης και Κωστάκης Κωνσταντίνου. Η ΣΚΟΚ θα τιμήσει επίσης για την προσφορά τους, τον ομοσπονδιακό προπονητή του τραπ Κώστα Παύλου και τους παλαίμαχους διεθνείς διαιτητές Μάριο Παντελίδη και Πανίκο Πλατρίτη, ενώ ως κορυφαίο σωματείο για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα τιμηθεί η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας. Δεύτερο σωματείο αναδείχθηκε ο Σκοπευτικός Όμιλος Λάρνακας και τρίτο η Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ