«Η ανάπτυξη της εθνικής μας ομάδας μπάτμιντον»

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη συνάντηση των σωματείων μπάτμιντον μαζί με τον Μάρτιγιν Φαν Ντόρεμαλεν ειδικό σε αναπτυξιακά θέματα μπάτμιντον. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΚΟΕ, παρευρέθηκαν αρκετά σωματεία καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Ο Φαν Ντόρεμαλεν παρουσίασε στα σωματεία προσχέδιο στρατηγικού πλάνου το οποίο αναφέρεται στην αναδιοργάνωση της ΚΟΜ, αλλά και την προώθηση του αθλήματος του Μπάτμιντον στον τόπο μας.

Το στρατηγικό πλάνο θα είναι τετραετούς διάρκειας και αναφέρεται στην καλύτερη οργάνωση της ΚΟΜ (Διοικητικό Συμβούλιο, τεχνική επιτροπή, σωματεία, προσωπικό, προπονητές), στην περαιτέρω συνεχή κατάρτιση των προπονητών και των διαιτητών, στη βελτίωση της απόδοσης των αθλητών,  στην επανασύσταση της εθνικής ομάδας ανδρών / γυναικών καθώς και στα κριτήρια επιλογής των αθλητών των εθνικών κλιμακίων.

Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων καθώς και η συνεχής βελτίωση της απόδοσης των αθλητών και κατ’ επέκταση των εθνικών ομάδων, οι οποίες θα καταστούν πιο ανταγωνιστικές σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Με το πέρας της παρουσίασης του στρατηγικού πλάνου ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία τα σωματεία εξ έφρασαν τις απόψεις τους, ενώ ο Μάρτιγιν Φαν Ντόρεμαλεν απάντησε στα διάφορα ερωτήματα και απορίες τους.

Το στρατηγικό πλάνο στην τελική του μορφή αναμένεται να εγκριθεί κατά την διάρκεια της προσεχούς ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΜ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου 2016.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ