aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕυρωπαϊκό Παρατηρητήριο Εργοδότησης στην Αθλητική Βιομηχανία

Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Εργοδότησης στην Αθλητική Βιομηχανία

Πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το διήμερο 25 και 26 Απριλίου η συνεδρία του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Εργοδότησης στην Αθλητική Βιομηχανία (European Observatoire for Sports Employment).

Τα μέλη του πενταμελούς Συμβουλίου του Παρατηρητηρίου ενημερώθηκαν για τα ερευνητικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη με ανάδοχο το Παρατηρητήριο, καθώς και για τα προγράμματα στα οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Συζητήθηκαν οι τρόποι αξιοποίησης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων από τους εμπλεκόμενους φορείς στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγινε εκτεταμένη ενημέρωση και συζήτηση για το μεγάλο πρόγραμμα ESSA (European Sector Sport Alliance) του οποίου το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένας από τους συντονιστές.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, ο οποίος είναι μέλος του Συμβουλίου του Παρατηρητηρίου, ανέπτυξε το θέμα που αφορά το χάσμα που υπάρχει σε ότι αφορά την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας στην αθλητική βιομηχανία και στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Ο Καθηγητής Καρτακούλλης τόνισε με έμφαση την ανάγκη για τροποποίηση των ακαδημαϊκών προγραμμάτων έτσι που να εφοδιάζουν τους φοιτητές με τις απαιτούμενες δεξιότητες και προσόντα για εργοδότηση στην συγκεκριμένη βιομηχανία, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις ελεγκτικών οίκων θα συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία.

Η επόμενη συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το ερχόμενο Φθινόπωρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ