aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕνισχύοντας την προπονητική, με στόχο την προώθηση της ισότητας

Ενισχύοντας την προπονητική, με στόχο την προώθηση της ισότητας

Πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας μεταξύ 21-22 Μαΐου 2016, η δεύτερη φάση εκπαίδευσης των μεντόρων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Score» (Strengthening Coaching with the Objective to Raise Equality – Ενισχύοντας την Προπονητική με Στόχο την Προώθηση της Ισότητας»), στο οποίο ο ΚΟΑ συμμετέχει ως εταίρος μέσω της Επιτροπής του «Γυναίκα και Αθλητισμός».

Εκ μέρους της Κύπρου, συμμετείχαν στην εκπαίδευση οι δύο εθνικοί μέντορες  -η Ρούλα Κατσαμπή και ο Σταύρος Μιχαηλίδης- τους οποίους έχει ορίσει ο Οργανισμός, με βάση τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από το πρόγραμμα Score.

Στην εκπαίδευση έλαβαν μέρος 22 μέντορες εκ μέρους των 8 χωρών Εταίρων του προγράμματος, και συγκεκριμένα από την Φινλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Πορτογαλία, Κροατία, Κύπρο, και Λιθουανία.  Την εκπαίδευση ανάλαβε η Σάτου Κάσκι από τη Φινλανδία, η οποία εξειδικεύεται στα θέματα εκπαίδευσης μεντόρων.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση εκπαίδευσης των μεντόρων, φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Λευκωσία μεταξύ 30-31 Ιανουαρίου 2016. Κύριος στόχος του Προγράμματος «SCORE», είναι η ενίσχυση της προπονητικής, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων, και κατ’ επέκταση την εμπλοκή όλων και περισσότερων γυναικών στο χώρο της προπονητικής.

Το «Score» είναι ένα διετές πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί το τέλος του 2016. Οι μέντορες που έχει ορίσει ο κάθε εταίρος του προγράμματος, θα καταρτίσουν το δικό τους σχέδιο δράσης, ως προς το στόχο του Score, μέσα από καλές πρακτικές και άλλες τεχνικές και εργαλεία που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Υπενθυμίζεται πως ο ΚΟΑ ήδη διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την ημερίδα με τίτλο: «Ενθάρρυνση των Γυναικών στην Επιστήμη της Προπονητικής», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ”Score”, με τη συμμετοχή των 2 μεντόρων και μεγάλου αριθμού προπονητριών και αθλητριών.

SCORE22

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ