aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Εκτόξευση» για τον Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι

«Εκτόξευση» για τον Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι

Στη 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι 18 ετών (Cadets), στην κατηγορία -60 κιλών, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο, σκαρφάλωσε ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι μετά τις δύο πρόσφατες του επιτυχίες σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα Τζούντο σε Ιταλία και Ισπανία. Ειδικά, η 2η θέση στο Κύπελλο «Fuengirola 2018» στην Ισπανία το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου «εκτόξευσε» τον Κύπριο τζουντόκα στην πρώτη 20άδα της κατάταξης, με τον Μπαλαρτζισβίλι να μετράει 92 βαθμούς.

Η άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη για τον 16χρονο αθλητή, στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Πριν από δύο εβδομάδες ο Μπαλαρτζισβίλι ήταν στο Νο113, μετά την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Ιταλία ανέβηκε στο Νο33, πριν φτάσει σήμερα στο Νο17.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι 15 από τους 16 τζουντόκα που βρίσκονται πιο πάνω από τον Κύπριο γεννήθηκαν το 2001 -ο Γιώργος το 2002. Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στη Φουενχιρόλα της Ισπανίας, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι αγωνίστηκε στην κατηγορία μέχρι 60 κιλά, όπου συμμετείχαν συνολικά 49 αθλητές από ισχυρές χώρες στο τζούντο όπως Ρωσία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ.

Ο Κύπριος τζουντόκα κέρδισε κατά σειρά τους Μισέλ Σιράλντι (Ιταλία), Αμπντουλαζίζ Κάρα (Τουρκία), Ματάν Κοκολάγιεφ (Ισραήλ) και Τουρπάλ Ντζουκάεφ (Φινλανδία) για να φτάσει στον τελικό, εκεί όπου αντιμετώπισε τον Ρόλε Ρόζεν από το Ισραήλ. Οι δύο φιναλίστ ήταν ισόπαλοι λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τελικού, πριν πάρει κεφάλι στο σκορ ο Ισραηλινός μετά από Waza-ari.

«Ο Γιώργος δουλεύει σκληρά και δεν αποτελούν έκπληξη αυτές οι επιτυχίες. Μετά το αργυρό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων στις Μπαχάμες, ο Γιώργος συνεχίζει να αποδεικνύει ότι έχει αξιόλογο μέλλον, αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, με σοβαρότητα και προσήλωση», σχολιάζει ο προπονητής του αθλητή Χρίστος Χριστοδουλίδης. Μετά τους αγώνες σε Ιταλία και Ισπανία, ο Μπαλαρτζισβίλι θα αγωνιστεί προσεχώς σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα σε Τούλα, Ρωσία, Πράγα, Τσεχία και Βερολίνο, Γερμανία, συνεχίζοντας την προσπάθεια για πρόκριση στο «Μπουένος Άιρες 2018».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ