aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕκπληκτική η έναρξη στο «Cyprus Youth International 2017»

Εκπληκτική η έναρξη στο «Cyprus Youth International 2017»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η τελετή έναρξης του Διεθνούς Τουρνουά Κ17 & YOUTH INTERNATIONAL 2017 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την τελετή παρακολούθησαν πλήθος επίσημων από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ο σύμβουλος του προέδρου για αθλητικά θέματα, Φοίβος Ζαχαριάδης, ο υπεύθυνος του αθλητικού γυμνασίου, αθλητές, προπονητές καθώς και αντιπρόσωποι των κύριων χορηγών της Ομοσπονδίας.

Στην αρχή της τελετής παρέλασαν όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στο τουρνουά, με τις σημαίες των χωρών τους, ενώ στη συνέχεια έγινε καλωσόρισμα των αθλητών, των προπονητών και όλων των επισήμων από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ευθύμιο Πολυδώρου. Στη συνέχεια, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον σύμβουλο του προέδρου για αθλητικά θέματα, Φοίβο Ζαχαριάδη. Στο τέλος της τελετής, όλοι οι αθλητές έγιναν ένα και χόρεψαν σε ρυθμούς του ελληνικού χορού Ζορπάς.

Με την λήξη της τελετής έναρξης, επανάρχισαν οι αγώνες. Τους αγώνες του διεθνούς τουρνουά οι οποίοι προηγήθηκαν της τελετής έναρξης αλλά και την τελετή έναρξης, παρακολούθησαν μαθητές από σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας, δημιουργώντας πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ζεσταίνοντας τον χώρο με τα συνθήματα και τις ζητοκραυγές τους.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον όπως εκφωνήθηκε στην τελετή έναρξης:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις του  Πανεπιστημίου Κύπρου, για την επίσημη τελετή έναρξης του  Διεθνούς Τουρνουά Κ17 & YOUTH INTERNATIONAL 2017, το οποίο άρχισε χθες Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση των τελικών την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.

Στο φετινό Διεθνές Τουρνουά  συμμετέχουν 180 Αθλητές ( 80 Ξένοι και 100 Κύπριοι) από 13 Χώρες, αριθμοί σαφώς μεγαλύτεροι από τις προηγούμενες διοργανώσεις του πρόσφατου παρελθόντος, οι οποίοι μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι με σκληρή δουλεία, συνέπεια, ήθος και ταπεινότητα θα μπορέσουμε να φτάσουμε τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει, για καθιέρωση του Διεθνούς αυτού Τουρνουά ως ένα από τα καλύτερα στον Ευρωπαϊκό Χώρο το οποίο θα συνδυάζει το αθλητικό κομμάτι με το κομμάτι της διασκέδασης και της χαράς.

Επιπρόσθετα στο Τουρνουά συνεχίζουμε την εφαρμογή της περσινής πολύ επιτυχημένης καινοτομίας στις κατηγορίες Κ11, Κ13 και Κ15 οι αγώνες διεξάγονται στην πρώτη φάση το σύστημα των ομίλων κάτι το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές για περισσότερους αγώνες και περισσότερες εμπειρίες.

Σήμερα και χθες το πρωί ο χώρος αυτός έσφυζε από ζωή και ενθουσιασμό των μαθητών των δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής, της Αγλαντζιάς, των Λατσιών, του Καïμακλίου  και της Λακατάμιας, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό χρώμα και τόνο στην διοργάνωση και υπενθυμίζοντας σε όλους εμάς που εθελοντικά ασχολούμαστε με τον αθλητισμό την υποχρέωση να δημιουργήσουμε για τους νέους ανθρώπους αυτού του πολύπαθου και  συνάμα υπέροχου τόπου, υγιείς και ανθρώπινες συνθήκες οι οποίες θα διαπνέονται από το πανανθρώπινο πνεύμα του ολυμπισμού  .

Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω,

Τον ΚΟΑ ο οποίος είναι ο διαχρονικά ο βασικός αιμοδότης της Ομοσπονδίας,

Το ΥΠ.Π.&Π. για την αγαστή συνεργασία, για προώθηση του αθλήματος του Μπάτμιντον στον τόπο μας,

Την ΚΟΕ για το νέο πνεύμα στήριξης και συνεργασίας με τις αθλητικές ομοσπονδίες, το οποίο προτίθεται να εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον

Τους καταξιωμένους στην αγορά και την κοινωνία του τόπου μας, χορηγούς και υποστηρικτές του Τουρνουά, οι οποίοι μέσα από την οικονομική στήριξη τους μας δίνουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουμε την ΚΟΜ τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά,

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την παραχώρηση των αθλητικών του εγκαταστάσεων,

Τα τηλεοπτικά κανάλια καθώς και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, τα οποία καλύπτουν το Τουρνουά,

Τους Φίλους Δημοσιογράφους, από ένα ευρύ φάσμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι θα καλύψουν το τουρνουά,

Τέλος θα ήταν παράληψη μου εάν δεν ευχαριστούσα τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία οι οποίοι αναλώνουν εθελοντικά τον περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο, σε καθημερινή βάση, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Ομοσπονδίας, τα αθλητικά σωματεία μέλη της ΚΟΜ, το προσωπικό της ομοσπονδίας καθώς και τους υπόλοιπους εθελοντές, χωρίς την βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη επιτυχία του Διεθνούς Τουρνουά.

Εύχομαι σε όλους τους διαγωνιζόμενους αθλητές καλή επιτυχία!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλές Γιορτές και κάθε Προσωπική και Οικογενειακή Ευτυχία!»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ