aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕκκίνηση στο Cyprus Sunshine Cup

Εκκίνηση στο Cyprus Sunshine Cup

Με την Τελετή Έναρξης στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού ξεκινάει το βράδυ της Τετάρτης (22/2) το 21o Cyprus Sunshine Cup, ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες Mountain Bike στον κόσμο, τον οποίο συνδιοργανώνουν η Bikin Events Cyprus και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, με τη χορηγία του ΚΟΤ, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Η αυλαία του αγωνιστικού σκέλους ανοίγει με ατομική χρονομέτρηση την Πέμπτη (23/02), σε μια διαδρομή 14,6χλμ από τα Πάνω Λεύκαρα μέχρι τη Σκαρίνου η οποία περνάει επίσης από τα Κάτω Λεύκαρα και το φράγμα του Διπόταμου.

Ένα από τα μεγάλα ονόματα του αγώνα δεν είναι άλλο από τον Τσέχο Jaroslav Kulhavy, ασημένιο Ολυμπιονίκη του Ρίο –κάτοχου του Χρυσού στο Λονδίνο, ο οποίος βρίσκεται εδώ στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τη φετινή σεζόν. Ο Kulhavy σε δηλώσεις του αναφέρει πως θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να διεκδικήσει τα «Αυξέντεια» -το 4ήμερο πρώτο σκέλος της διοργάνωσης- και πως η Κύπρος και το Cyprus Sunshine Cup είναι ιδανικός προορισμός για την προετοιμασία του, καθώς περιλαμβάνει εκπληκτικές διαδρομές.

Δύσκολος αντίπαλος για τον Kulhavy θα είναι ο Ελβετός Fabian Giger, ο οποίος έχει ήδη αναδειχθεί τρεις φορές νικητής των «Αυξεντείων» (2013, 2014 και 2016). Όπως και ο νεαρός Γάλλος Jordan Sarrou, πέμπτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2016, που ελπίζει σε μια πολύ καλή εμφάνιση στην Κύπρο προσδοκώντας σε μια ακόμα επιτυχία για το Παγκόσμιο Κύπελο του 2017. Στη λίστα των φαβορί συγκαταλέγεται επίσης ο Ελβετός Thomas Litscher, παγκόσμιος πρωταθλητής στην ηλικία Κ23 το 2011, και καλός γνώστης των Κυπριακών διαδρομών. Μη αμελητέοι αθλητές, οι οποίοι κι θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις είναι οι Grant Ferguson, Bartolomej Wawak, και Karl Markt.

Μεταξύ των αθλητριών που θα λάβουν μέρος στο Cyprus Sunshine Cup 2017 βρίσκονται και τρεις Χρυσές Ολυμπιονίκες. Η Gunn-Rita Dahle Flesja, η οποία είναι και η περσινή νικήτρια των «Αυξεντείων», η Ολλανδέζα Anna Van Den Breggen, που κέρδισε το χρυσό στην Ποδηλασία Δρόμου στους Ολυμπιακούς του Ρίο και η Γερμανίδα –τρεις φορές Ολυμπιονίκης- Sabine Spitz, η οποία δηλώνει: «Αναμένω έναν καλό αγώνα, ξέρω ότι οι διαδρομές θα είναι δύσκολες αλλά προσδοκώ σε μια καλή εμφάνιση».

Οι τρεις Ολυμπιονίκες θα έχουν βέβαια σημαντικό ανταγωνισμό, αφού ανάμεσα σε άλλες αθλήτριες που ταξίδεψαν στην Κύπρο για το Sunshine Cup, βρίσκεται η Ουκρανή Yana Belomoina που κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, ενώ ανάμεσα στα φαβορί βρίσκονται και οι Elisabeth Osl, Alexandra Engen και Anne Terpstra.

Το γεγονός ότι το Cyprus Sunshine Cup προσελκύει τόσο σημαντικούς αθλητές, συμβάλει στις προσδοκίες του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού ο οποίος επιδιώκει να καταστήσει την Κύπρο ιδανικό προορισμό για αθλητικό τουρισμό. Η αξιολόγηση του Cyprus Sunshine Cup από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ως ένα από τους πιο σημαντικούς αγώνες Mountain Bike στον κόσμο έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή.

Το αγώνα καλύπτουν 15 εκπρόσωποι του ξένου Τύπου από Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία, Ολλανδία και Βέλγιο ενώ το γραφείο Τύπου της διοργάνωσης διοχετεύει υλικό σε ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Το πρωί της Τετάρτης (22/2) οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ βρέθηκαν στα Λεύκαρα για παραδοσιακό κυπριακό πρόγευμα. Εκεί τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Το βράδυ της Δευτέρας η Bikin Cyprus και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας δεξιώθηκαν μερικούς από τους Ολυμπιονίκες που βρίσκονται στην Κύπρο αλλά και συντελεστές του αγώνα, στο Επίσημο Δείπνο πριν την εκκίνηση.

Το παρών τους έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο και Χρυσός στο Λονδίνο, Τσέχος Jaroslav Kulhavy, καθώς και η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Gunn-Rita Dahle Flesja, από τη Νορβηγία. Παρών ήταν επίσης ο Δήμαρχος Λευκάρων κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, καθώς τα Λεύκαρα φιλοξενούν μεγάλο μέρος του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ