Δύο ψυχές που αγαπήθηκαν µε πάθος και ζουν τον έρωτά τους

Η χρυσή παραολυµπιονίκης και ο Ελλαδίτης αθλητικογράφος σύντροφός της µιλούν για τα επτά χρόνια κοινής πορείας τους...

Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Δύο ψυχές που αγαπήθηκαν µε πάθος και συνεχίζουν να ζουν τον έρωτά τους στο µέγιστο βαθµό. Η χρυσή παραολυµπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου και ο Ελλαδίτης αθλητικογράφος σύντροφός της Δημήτρης Χατζηγεωργίου, µίλησαν στο περιοδικό «Hello» για τα επτά χρόνια κοινής πορείας τους. Μαζί στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα της ζωής.

Οι δυο τους, ανοίγουν την καρδιά τους και μας μιλούν για τη σχέση, τον έρωτά τους και όλα όσα πέρασαν και τους ένωσαν, αποδεικνύοντας ότι στην ανιδιοτελή αγάπη το «εγώ» εύκολα γίνεται «εμείς».

Πώς αισθάνεστε που μετά από επτά χρόνια κοινής πορείας στη ζωή, επιτέλους κάνετε αυτή τη φωτογράφηση;

Κ.: Όταν είσαι ευτυχισμένη και περνάς καλά με κάποιον, όταν έχεις καταφέρει -μετά από καταστάσεις και προβλήματα- να περάσει η σχέση σε φάση σταθερότητας και όταν δεν έχεις συνηθίσει, γιατί δεν είναι στο στυλ σου, να διαφημίζεις τα δεδομένα της ζωής σου, ε, νομίζω ότι εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πώς και δεν κάναμε μέχρι σήμερα κοινές συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις με τον Δημήτρη. Δεν έχει να κάνει ούτε με αίσθημα ανασφάλειας ή κάτι άλλο ανάλογο ούτε περνά κάποιο μήνυμα για τη ζωή και το μέλλον μας. Είχαμε και στο παρελθόν την ευκαιρία και όχι μόνο μια φορά. Όμως, τώρα το νιώσαμε, ήταν καλή η πρόταση, ξέρουμε ότι θα γίνει καλά και επαγγελματικά και το αποφασίσαμε.

Δ.: Ίσως, απλώς, τώρα να ήταν ο χρόνος να γίνει. Νομίζω πως μερικά πράγματα στη ζωή είναι καλύτερα να γίνονται αβίαστα. Άλλωστε, είμαι της γνώμης πως δεν κάνεις κάτι απλώς για να το κάνεις. Και επειδή σε κανέναν από τους δυο μας δεν έλειψε η προβολή στη ζωή του λόγω επαγγέλματος ή δραστηριοτήτων, δεν είχαμε λόγο να κοινοποιήσουμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους. Σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμώ αυτή τη συνέντευξη και τη φωτογράφηση, γι’ αυτό άλλωστε και το αποφασίσαμε, αλλά τώρα που την κάνουμε έχει να πει κάτι. Νωρίτερα ίσως δεν είχε. Είναι κάτι που το νιώθεις, δεν το κάνεις με τη λογική, την προβολή ως αυτοσκοπό ή το «συμφέρον».

karolina1
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Τι είναι αυτό που σας κέρδισε στον άλλο;

Κ.: Όπως σας είχα πει σε μια προηγούμενη συνέντευξη, με τον Δημήτρη ήταν έρωτας από την αρχή, όμως, αυτά που με κέρδισαν σ’ εκείνον ήρθαν μέσα από από μια διαδικασία γνωριμίας που κράτησε καιρό και που τελικά ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί. Κι αυτό γιατί όταν ωρίμασαν οι συνθήκες για να είμαστε μαζί, ξέραμε επί της ουσίας ο καθένας μας τα βασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα και των συνηθειών του άλλου και όλα έγιναν ομαλά και άνετα και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.Όταν με έναν άνθρωπο ταιριάζουν οι αξίες και οι αρχές σου ή ακόμα και θέματα της καθημερινότητας ή του τρόπου ζωής, τότε όλα γίνονται ευκολότερα σε μια σχέση.

Δ.: Την Καρολίνα τη θαυμάζω, την παραδέχομαι, τη σέβομαι. Ακόμα και τόσα χρόνια μετά τη γνωριμία μας και όντας ο πιο κοντινός άνθρωπος στη ζωή της, συνεχίζει να με εκπλήσσει με τη δύναμη της θέλησής της, την αποφασιστικότητά της, την πειθαρχία και τον αυτοέλεγχό της. Και, βεβαίως, με το γεγονός πως κάνει το φαινομενικά αδύνατο, δυνατό, είτε αφορά την καθημερινότητά είτε κάτι «μεγάλο». Νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως την θεωρώ από την πρώτη στιγμή μια ιδιαίτερα ελκυστική γυναίκα!

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Καρολίνα στο περιοδικό μας είχε πει πως αυτό που ένιωσε γνωρίζοντάς σε Δημήτρη, ήταν έρωτας κεραυνοβόλος. Το ίδιο ισχύει και από τη δική σου πλευρά;

Δ.: Ας πούμε πως θυμάμαι ακόμα εκείνο το απίστευτο, ακτινοβόλο, απόλυτα μεταδοτικό χαμόγελο. Που, βεβαίως, παραμένει το ίδιο με εκείνη την πρώτη φορά. Και το γεγονός πως ήταν αυθεντικά συνεσταλμένη και ειλικρινής σε μια εποχή που δεν λες πως τα συναντάς εύκολα τέτοια στοιχεία χαρακτήρα.

Κ.: Όπως σας είχα πει σε μια προηγούμενη συνέντευξη, με τον Δημήτρη ήταν έρωτας από την αρχή, όμως, αυτά που με κέρδισαν σ’ εκείνον ήρθαν μέσα από μια διαδικασία γνωριμίας που κράτησε καιρό και που τελικά ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί. Κι αυτό γιατί όταν ωρίμασαν οι συνθήκες για να είμαστε μαζί, ξέραμε επί της ουσίας ο καθένας μας τα βασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα και των συνηθειών του άλλου και όλα έγιναν ομαλά και άνετα και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Όταν με έναν άνθρωπο ταιριάζουν οι αξίες και οι αρχές σου ή ακόμα και θέματα της καθημερινότητας ή του τρόπου ζωής, τότε όλα γίνονται ευκολότερα σε μια σχέση.

Ποιος έκανε το πρώτο βήμα για να έρθετε κοντά;

Δ.: Για να μην έχουμε και… εσωτερικά προβλήματα, θεωρήστε πως έστρωσα το χαλί για να ανοίξει η Καρολίνα την πόρτα…

Κ.: Ό,τι και να σας πει, σας διαβεβαιώνω ότι εκείνος έκανε το πρώτο βήμα. Το έκανε όμως με έναν τρόπο που το έκανε να φαίνεται πως έγινε το ανάποδο! (Γέλια). Είναι ένα από τα θέματα που δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Αλλά πλέον δεν νομίζω πως έχει κάποια σημασία. Αφού, έτσι κι αλλιώς και οι δύο θέλαμε να είμαστε μαζί.

karolina2
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Θυμάστε πού έγινε το πρώτο σας ραντεβού;

Δ.: Το πρώτο μας ραντεβού, αξέχαστο νομίζω και για τους δυο μας, έγινε ένα χειμωνιάτικο βράδυ Σαββάτου στο γνωστό Jazz Club της Αθήνας, Half Note. Ήταν μια υπέροχη βραδιά, από κάθε άποψη, σε μια εξαιρετική εμφάνιση του Μίμη Πλέσσα.

Κ.: Όταν έφτασε η ώρα να βγούμε «επισήμως» για το πρώτο μας ραντεβού, τον ρώτησα πού θα πάμε για να δω πώς θα ντυθώ. Δεν ήξερα το μέρος, παρόλο που βρισκόταν κοντά στο σπίτι που έμενα τότε. Ήταν κάτι διαφορετικό για μένα αλλά πέρασα αξέχαστα και με βοήθησε να καταλάβω και αρκετά πράγματα για τον Δημήτρη.

Δημήτρη γνωρίζοντας πως αυτή η σχέση θα είχε εξαρχής μια ιδιαιτερότητα ήταν κάτι που σε έκανε να το σκεφτείς πολύ καλά πριν κάνεις το πρώτο βήμα;

Δ.: Δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα αποτελέσει ποτέ ανασταλτικό παράγοντα στη σχέση μας το ζήτημα υγείας της Καρολίνας. Ναι, είναι μια πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας, κάποιες στιγμές μας δυσκολεύει, αλλά να με κάνει να το σκεφτώ, να προβληματιστώ και να κάνω δεύτερες σκέψεις; Ποτέ. Προγραμματίζουμε την επόμενη ημέρα, βρίσκουμε τις λύσεις όπου προκύψει θέμα και με αυτό τον τρόπο είμαστε και περισσότερες ώρες μαζί. Και ευχαριστώ τον Θεό, την τύχη, δεν ξέρω ποιον πρέπει, που έφερε την Καρολίνα στο δρόμο μου. Νομίζω πως αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα ανακαλύψουμε πολλές… ιδιαιτερότητες στον καθένα από εμάς. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Να αφήσουμε να καθορίσουν και τη ζωή μας;

karolina3
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Καρολίνα, το πρόβλημα με την όρασή σου σε είχε κάνει περισσότερο επιφυλακτική με τους ανθρώπους κι αν ναι, τι ήταν αυτό που σε άγγιξε περισσότερο στον Δημήτρη έτσι ώστε να ενδώσεις;

Κ.: Ξέρετε, για μένα η λέξη καθημερινότητα έχει άλλη έννοια και σημασία απ’ ό,τι έχει για σας ή για τους περισσότερους και το ίδιο συμβαίνει και με την οποιαδήποτε σχέση έχω στη ζωή μου. Φυσικά και ήμουν επιφυλακτική τόσο για το πώς θα αποδεχόταν και θα προσαρμοζόταν στο πρόβλημα υγείας που έχω όσο και στο πώς θα φερόταν και θα αντιδρούσε σε πιεστικές και αναμενόμενες καταστάσεις. Από την πρώτη στιγμή που κατάλαβα το χαρακτήρα του θεώρησα πως υπήρχε σοβαρή περίπτωση να τα πάμε καλά, παρά τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και νομίζω πως δίνοντας αυτή τη συνέντευξη επτά χρόνια μετά, είχα καταλάβει καλά. Η παιδεία που έχει ο Δημήτρης και η θέλησή του να προσαρμοστεί σε έναν πιο απαιτητικό, διαφορετικό τρόπο ζωής, διευκόλυνε τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η καθημερινότητά μας είναι ανέφελη. Ζούμε μαζί, κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε μια ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Μια ομάδα που χρειάζεται να προσπαθεί, ίσως λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει αρκετά καλά. Και συνεχίζει…

Όπως όλες οι σχέσεις φαντάζομαι και στη δική σας υπάρχουν εντάσεις. Ποιος είναι αυτός που κάνει πάντα ένα βήμα πίσω;

Δ.: Ο χρόνος, η ρουτίνα, αλλά πρωτίστως οι δυσκολίες που θα προκύψουν σε σοβαρά ή λιγότερα σοβαρά θέματα, δοκιμάζουν τις αντοχές μιας σχέσης και πολλές φορές την οδηγούν σε τέλμα και αδιέξοδο. Με την Καρολίνα λέμε γελώντας πως αυτά τα χρόνια αντιστοιχούν σε μια ολόκληρη ζωή και όπως καταλαβαίνετε, οι δυσκολίες δεν μας έλειψαν. Αντέξαμε, συνεχίζουμε και ανάμεσα στα άλλα φωτογραφιζόμαστε και «συνεντευξιαζόμαστε».

karolina5
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Η σχέση δύο ανθρώπων πότε κατά την άποψη σας δοκιμάζεται έτσι ώστε να καταλήξει ένα ζευγάρι στο ότι θα παραμείνει ενωμένο μαζί;

Κ.: Μα νομίζω πως η δική μας σχέση έχει ήδη περάσει όλα εκείνα τα… τεστ που οδηγούν στο συμπέρασμα της παραμονής σε αυτήν! (Γέλια). Όπως ξέρουν όλοι όσοι είναι σε μια σχέση, καθημερινά αντιμετωπίζεις θέματα, δυσκολίες, ζητήματα και προκλήσεις που σε προβληματίζουν, σε στενοχωρούν, σε οδηγούν ακόμα και σε σύγκρουση με τον άνθρωπο που αγαπάς. Αν τα ξεπεράσεις, συνεχίζεις. Αν όχι… εκτροχιάζεσαι. Και το δικό μας «τρένο» είναι ακόμη στις ράγες!

Ποια η άποψή σας για τον θεσμό του γάμου;

Δ.: Δεν θεωρώ ότι ο γάμος, ως τυπικότητα, ενδυναμώνει μια σχέση αλλά πιστεύω ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παράδοση του λαού μας, με την κοινωνία μας και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον θεσμό όταν είναι η εξέλιξη μιας δυνατής και αγαπημένης σχέσης. Και θέλω να πιστεύω πως η σχέση μου με την Καρολίνα και δυνατή είναι και αγαπημένη.

K.: Όταν είσαι σε μια σχέση αγαπημένη και θέλεις να κάνεις και οικογένεια, ο γάμος είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό και επόμενο. Ο γάμος ως αυτοσκοπός απλώς δεν με αφορά.

karolina6
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Η ευτυχία ενός ανθρώπου κρύβεται στις μικρές καθημερινές στιγμές που ζει. Στη δική σας περίπτωση;

Δ.: Νομίζω πως η ευτυχία ενός ανθρώπου μπορεί να βρίσκεται παντού. Άρα και στις μικρές, καθημερινές στιγμές. Όπως, βεβαίως και στις μεγάλες. Στην περίπτωσή μας, πιστέψτε με, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βιώσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε τις στιγμές ευτυχίας που βρίσκονται στο δρόμο μας ή τις δημιουργούμε, αλλά κάνουμε και ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε μαζί, με κεφαλαία γράμματα το ΜΑΖΙ, όλα εκείνα που για άλλους είναι αναμενόμενα ή εύκολα και για εμάς είναι λίγο πιο απαιτητικά.

K.: Έτσι κι αλλιώς, η ζωή μας είναι το σύνολο των μικρών, καθημερινών στιγμών. Το ίδιο και η δική μας. Και χωρίς να θέλω να επαναλαμβάνομαι, όταν τα αυτονόητα κάποιων δεν είναι για σένα το ίδιο δεδομένα, τότε ναι, κάποιες μικρές καθημερινές στιγμές μπορούν και μας χαρίζουν την ευτυχία.

Επιμέλεια: Γιώργος Χρυσοστόμου

Μακιγιάζ: Βαλεντίνο Νικολάου

Μαλλιά: Ντίνος Αριστοτέλους

Η κ. Πελενδρίτου φορά δημιουργίες Gregory Morfi και ο κ. Χατζηγεωργίου ρούχα από Celio. Θερμές ευχαριστίες στο La Isla για τη φιλοξενία.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗΠεριοδικό Hello, τεύχος 63
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ