aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑAyia Napa Triathlon 2018: Πιο μεγάλο από ποτέ

Ayia Napa Triathlon 2018: Πιο μεγάλο από ποτέ

Πιο μεγάλο από ποτέ επιστρέφει το Ayia Napa Triathlon 2018. Την Κυριακή 18 Μαρτίου, 500 αθλητές από 22 διαφορετικές χώρες θα αγωνιστούν σε κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο στο μεγαλύτερο τριαθλητικό γεγονός του νησιού. Μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό και την Κύπρο αγωνίζονται για το χρηματικό έπαθλο συνολικής αξίας 2.400 ευρώ που θα δοθεί στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες στην απόσταση Hellenic Bank Middle Distance Triathlon.

Φαβορί για τον τίτλο η αθλήτρια Λίσι Γκρούμπερ από την Αυστρία, η οποία πρωταγωνιστεί στο τρίαθλο μέσης απόστασης στη χώρα της με πολλές διακρίσεις σε αγώνες του εξωτερικού. Το 2016, μάλιστα, τερμάτισε 2η στο Ironman Barcelona. Στους άντρες φαβορί ο Άντον Μπλόκχιν από τη Λευκορωσία ο οποίος το 2016 πήρε την 5η θέση σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μέσης Απόστασης (2016 Poznan ETU Challenge Long Distance Triathlon European Championships), ενώ το 2015 κατέκτησε τη 2η θέση στο Ironman Barcelona. Στην ίδια απόσταση θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές Κύπρου, Δήμος Παπαδαυίδ και Κάρμεν Μαχαιριώτου

Το Ayia Napa Triathlon θα αρχίσει στις 07:30 με τους αθλητές της απόστασης τρίαθλο και σπριντ τρίαθλο. Η εκκίνηση για το Hellenic Bank Middle Distance Triathlon θα δοθεί στις 08:30. Ο πρώτος αθλητής/αθλήτρια της απόστασης σπριντ τρίαθλο αναμένεται να τερματίσει γύρω στις 08:30 και της απόστασης τρίαθλο στις 09:30. Ο πρώτος αθλητής του Hellenic Bank Middle Distance Triathlon θα τερματίσει γύρω στις 12:30.

Ο αγώνας διεξάγεται με εκκίνηση και τερματισμό στο Nissi Beach Resort. Οι αθλητές ξεκινούν με κολύμπι στην παραλία Nissi Bay, συνεχίζουν με ποδηλασία στο Κάβο Γκρέκο και στη συνέχεια τρέχουν προς την Αγία Θέκλα και πίσω στο Nissi Beach Resort για τον τερματισμό. Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι αθλητές να αγωνιστούν σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Αγίας Νάπας.

Οι διοργανωτές Nireas Triathlon και ο Δήμος Αγίας Νάπας ζητούν από τον κόσμο να αγκαλιάσει τον αγώνα. Προσκαλούν όλους να παρευρεθούν στις 18 Μαρτίου στο Nissi Beach, να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τους αθλητές. Όσοι επιθυμούν να εμπλακούν περισσότερο, μπορούν να δηλώσουν εθελοντές στο www.nireastriathlon.com.

Τον αγώνα χορηγούν η Ελληνική Τράπεζα και η Primetel, συνεργάτης ο ΚΟΤ και το Nissi Beach Resort και χορηγοί επικοινωνίας ο KISS 89.0, ο Active 107.4-102.5 και το «Goal.com.cy».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ