aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑργυρός ο Κοντίδης στην Ιαπωνία

Αργυρός ο Κοντίδης στην Ιαπωνία

Με μια πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε ο Παύλος Κοντίδης τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2017, μια από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα του. Ο 27χρονος ιστιοπλόος κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Gamagori, στην Ιαπωνία, το οποίο ήταν το πρώτο για τη σεζόν 2017-18. Την Κυριακή (22/10) πάλεψε για το χρυσό, όμως στην κούρσα μεταλλίων δεν κατάφερε να τερματίσει δύο θέσεις πάνω από το Νεοζηλανδό Sam Meech, ο οποίος τελικά πήρε το  χρυσό. Ο Κοντίδης άφησε τρίτο τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο, Αυστραλό Tom Burton. Στην κούρσα μεταλλίων ο Κοντίδης ήταν 7ος και ο Meech 4ος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Τελείωσα άλλον ένα μεγάλο αγώνα με επιτυχία. Πάλεψα μέχρι το τέλος για το χρυσό, τα έδωσα όλα. Ήμουν σε κάπως περίεργη κατάσταση, καθότι δεν αρκούσε να τερματίσω μπροστά στο Νεοζηλανδό, έπρεπε να είναι μεταξύ μας άλλο ένα σκάφος» δηλώνει από την Ιαπωνία ο Κοντίδης και εξηγεί: «Ήξερα ότι θα μου επιτεθεί. Κατάφερα να του ξεφύγω μετά την εκκίνηση. Όπως διαδραματίστηκε η κούρσα, θα μπορούσα να έκανα ένα στρίψιμο λίγο πιο γρήγορα. Αν περνούσα εκεί μπροστά του, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μετά δεν μου δόθηκαν άλλες ευκαιρίες, όπως πήγε η κούρσα».

Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην όταν την Παρασκευή (20/10) ο Κοντίδης ακυρώθηκε στην πέμπτη ιστιοδρομία και είδε το προβάδισμα δέκα βαθμών να συρρικνώνεται στους τρεις. Το Σάββατο (21/10) έπεσε δεύτερος. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού έχει λάβει μέρος σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα. Η αξιοζήλευτη συγκομιδή του είναι δύο χρυσά, τρία αργυρά και μια έβδομη θέση. Το 2017 αναδείχθηκε επίσης Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Laser και τρίτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Laser. Οπωσδήποτε είναι ένας από τους πιο σταθερούς ιστιοπλόους στον κόσμο. Και σίγουρα ο καλύτερος στα Laser. «Αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα ανακοινωθεί η νέα παγκόσμια κατάταξη που θα με βρει στην πρώτη θέση. Ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα» λέει σχετικά ο αργυρό Ολυμπιονίκης του Λονδίνου που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ανέβει στο Νο1 του κόσμου.

«Την προσεχή εβδομάδα θα την περάσω στην Enoshima, κοντά στο Τόκιο, στα Ολυμπιακά νερά, όπου πάρω μια πρώτη γεύση από τη θάλασσα που θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020» επισημαίνει ο Κοντίδης που προσθέτει ότι «στο  τέλος Οκτωβρίου θα είμαι στην Κύπρο για λίγες μέρες ξεκούρασης, πριν την έναρξη προετοιμασίας εντός Νοεμβρίου». Κλείνοντας κάνει έναν μικρό απολογισμό σημειώνοντας πως «ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά μετά από την οποία θα συνεχίσω να προπονούμαι και να είμαι αφοσιωμένος με τα ίδια οράματα, τους ίδιους στόχους, την ίδια προσήλωση, ζήλο και πείσμα. Ευχαριστώ θερμά όλο τον κόσμο για τις ευχές και τη θετική ενέργεια και φυσικά τους χορηγούς μου, που είναι δίπλα μου τόσο στις χαρές όσο και στα δύσκολα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ