aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ3η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

3η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Την επίσημη έναρξη της 3ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κήρυξε ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η διοργάνωση της ευρωπαϊκής αυτής εκστρατείας στην οποία φέτος συμμετέχουν 35 χώρες. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου και οι διάφορες δράσεις της θα γίνουν σε παγκύπρια βάση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει γεγονός που μας ικανοποιεί, γιατί αποδεικνύεται ότι η καθιέρωση της ευρωπαϊκής αυτής εκστρατείας έχει καταφέρει μόλις στα τρία χρόνια υλοποίησης της να επιτύχει τον στόχο της, που είναι η όσον το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στη φυσική δραστηριότητα», ενώ αναφέρθηκε στις διάφορες καινοτομίες που παρουσιάζει η φετινή διοργάνωση.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κώστας Καδής, ανέφερε ότι «το υπουργείο, ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας για τον αθλητισμό, στηρίζει και υιοθετεί τους σκοπούς της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής εκστρατείας, διοργανώνοντας παράλληλα σε παγκύπρια κλίμακα τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες δραστηριότητες».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις εθνικές κεντρικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, καθώς και στην αυτονομία που τους δίνεται να σχεδιάζουν και να διοργανώνουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, ενώ συνεχάρη τον ΚΟΑ για οργάνωση και συντονισμό μιας τόσο μεγάλης δια-τομεακής κινητοποίησης.

Η Κάλλη Χατζηιωσήφ Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού τόνισε ότι «μια εβδομάδα δεν είναι αρκετή για να αποκτήσουν οι πολίτες έναν υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής, όμως αποτελεί ένα ισχυρό ερέθισμα ευαισθητοποίησης μιας μεγάλης μάζας πολιτών, από όλες τις ομάδες του κυπριακού πληθυσμού, για τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, τόνισε η κ. Χατζηιωσήφ, δεν επιδιώκει να αντικαταστήσει ή να επισκιάσει υφιστάμενες αθλητικές δράσεις, υπηρεσίες και προγράμματα. Αντιθέτως, θέτοντας τις κάτω από μια ευρωπαϊκή εκστρατεία, επιδιώκει να τις αναδείξει και να περάσει το μήνυμα της υγιούς αθλητικής ενασχόλησης».

To πρόγραμμα των δράσεων παρουσίασε η Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου αναφέροντας ότι όλες οι πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.beactive.cy.

Συμμετέχουν 64 Φορείς σε 148 εκδηλώσεις

Εξήντα τέσσερις φορείς συμμετέχουν εθελοντικά φέτος στην εκστρατεία ως κύριοι διοργανωτές αφού με τη δική συμβολή και προσπάθεια θα διοργανωθούν στην Κύπρο συνολικά 148 δράσεις. O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς επικοινωνίας της εκστρατείας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, TVONE, SIGMA και Alpha Κύπρου καθώς επίσης και στους υποστηρικτές επικοινωνίας το περιοδικό Sportive και στο διαδικτυακό ένθετο activecy.com

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Τάσος Προκοπίου, Άντρη Σιάλου, Στέλιος Στυλιανού, Λεόντιος Τσέλεπος και Καίτη Χατζήκυριακoυ καθώς επίσης και Πρεσβευτές 2017 Κάλια Παπαδοπούλου και Λεωνίδας Λεωνίδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ